Ђоковић као некада Битлси

Популарност првог тенисера света Новака Ђоковића у Србији далеко надмашује ону коју имају највеће америчке спортске звезде у САД, оценио је утицајни USA Today.

Коментатор америчког листа Крис Чејс овај закључак је извукао после отвореног тренинга Ђоковића уочи меча Дејвис купа против Хрватске, који је у Хали спортова у Краљеву окупио 3.000 људи.

Како је нагласио, Ђоковић изазива "ефекат Битлсманије", где год да се појави.

"Сваки пут када Ђоковић пређе границу и уђе у Србију, нација једноставно 'полуди' од одушевљења. То се могло видети у среду, када су на хиљаде људи дошли у халу само да би пратили његов тренинг", истиче USA Today.

"Тома Брејдија воле у Бостону, али слабо да га цене игде више. Исто се односи на Пејтона Менинга у Индијанаполису и Денверу", оценио је коментатор америчког листа популарност највећих звезда америчког фудбала у САД.

Он је нагласио да ни кошаркаши Коби Брајант и Леброн Џејмс нису безрезервно вољени у целој Америци..

"То је можда због тога што је САД тако велика земља, да тај простор просто не дозвољава да се нека личност истакне као вољена фигура нације...Можда је једино Опра Винфри изузетак, иако се и њена популарност смањила, пошто више нема емисију", коментарише Чејси.

Ђоковић предводи Србију у првом колу Светске групе против Хрватске, који се игра од 6. до 8. марта у Краљеву.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се