Читај ми!

Ђоковић и Делић први на терену

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и 158. играч на АТП листи Мате Делић отвориће дуел Србије и Хрватске у првом колу Светске групе Дејвис купа, одлучено је жребом у Краљеву. Ђоковић: Добро знамо Хрвате, искуство на нашој страни.

Дуел Ђоковића и Делића почиње у петак од 13 сати, а потом ће на терен Виктор Троицки, тренутно 41. играч света, и талентовани Борна Ћорић, 61. на АТП листи.

У суботу од 14 сати на програму је дубл меч између Ненада Зимоњића и Виктора Троицког против Франка Шкугора и Марина Драгање.

У недељу, последњег дана меча, од 13 сати састају се Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић.

Ђоковић: Добро знамо Хрвате, искуство на нашој страни

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић истакао је да веома добро познаје хрватске тенисере и оценио да ће велика предност српског тима бити искуство.

"Само речи хвале имам за Борну Ћорића, на правом је путу, зрео је за своје године и када неко ко има 18 година у кратком року, за четири-пет месеци победи Надала и Марија, заслужује да се о њему тако прича. Мату Делића такође знам, јер се наши очеви познају и тренирали смо заједно у Аустралији пре неколико година. Први пут ћемо играти један против другог, висок је и то користи приликом сервиса", истакао је Ђоковић на конференцији за медије у Краљеву и поновио да тај део Србије заслужује да буде домаћин великог догађаја какав је Дејвис куп.

После Ђоковића и Делића, на терен ће Ћорић и Виктор Троицки.

"Спавам мало дуже од осталих јер сам пре неколико дана стигао из Мексика, из друге временске зоне, па ми одговара што играм други меч. До сада нисам имао прилику да играм против Борне, мислим да ће бити неизвесно, али једва чекам да почне јер се осећам сјајно", истакао је Троицки.

Троицки и Ненад Зимоњић у суботе ће у дублу играти против хрватског тандема Марин Драгања – Франко Шкугор.

"Дубл је увек неизвестан, поготово у Дејвис купу. Драгања је у форми, освојио је Загреб и Марсељ, против њега сам играо три пута и два пута сам победио. Хрвати немају шта да изгубе и биће тешко", оценио је Зимоњић.

Селектор Хрватске Жељко Крајан очекивао је овакав избор играча колеге Богдана Обрадовића и рекао да се Ћорићу испунила жеља да игра други меч.

"Спреман сам 100 одсто за Троицког, осећам се добро, а самопоуздање ми дају резултати са последњих турнира", поручио је Ћорић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се