Читај ми!

Федерер победио Новака за трофеј у Дубаију!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер освојио је титулу на АТП турниру у Дубаију, након што је у финалном мечу победио прворангираног тенисера света Новака Ђоковића са 2:0, по сетовима 6:3, 7:5.

Српски тенисер Новак Ђоковић није успео да освоји титулу на турниру у Дубаију, пошто је у финалу изгубио од другог играча света – Швајцарца Роџера Федерера са 2:0, по сетовима (6:3, 7:5).

Меч је трајао сат и двадесет пет минута, а Федерер је успео да одбрани титулу и освоји свој седми трофеј у Дубаију, што га чини најуспешнијим играчем тог турнира. Ђоковић је освојио четири титуле.

То је био 37. дуел Ђоковића и Федерера и 20. победа Швајцарца. То је друго на листи највећих ривалстава у тенису, после дуела Ђоковића и Шпанца Рафаела Надала.

Федерер је у шестом гему другог сета одсервирао свој 9.000. ас у каријери и други је у историји опен ере у том сегменту. Од њега има више само Горан Иванишевић, који је неодбрањиво сериврао више од 10.000 пута.

Тенисери су у првом сету освајали гемове на свој сервис, све до осмог, када је Федерер после Ђоковићеве грешке из бекхенда искористио прву брејк лопту и повео са 5:3. Он је у наредном гему сигурно сервирао и повео у мечу.

Обојица су чували своје сервисе у другом сету, Ђоковић је могао да направи брејк у осмом гему, али после добрих сервиса Федерера није успео да искористи две брејк лопте, па је Швајцарац изједначио на 4:4. 

Српски тенисер је након тога без већих проблема освојио гем на свој сервис и повео са 5:4, а у наредном гему пропустио је да освоји сет, пошто није искористио две брејк и сет лопте. Ђоковић је у 11. гему повео са 40:0, али је Федерер након тога везао шест поена и повео са 6:5.

Други тенисер света је у наредном гему сервирао за меч, имао је меч лопту при резултату 40:30, али је Ђоковић успео да изједначи и после двоструке сервис грешке Федерера дође до предности. Швајцарац је затим добрим сервисима успео да се извуче и освоји титулу.

Овако је протекао финални меч у Дубаију: 

17.39 – Крај меча у Дубаију и титула за Роџера Федерера! Резултат – 7:5 у другом сету за другорангираног тенисера света. Новак је у овом сусрету пропустио свих седам брејк шанси!

17.35 – Оно што Новаку није успело шест шута, Роџеру јесте по други пут. Брејк у 11. гему од 0:40! Севира Швајцарац за победу – 6:5. 

17.33 – Трећи пут у мечу Новак не користи две везане брејк лопте, које су овога пута биле и сет лопте... 5:5! 

17.22 – Поново Новак не користи две везане брејк шансе, Федерер одлично сервира у битним моментима за 4:4 у другом сету...

17.14 – Боље игра Новак у другом сету, боље се креће и прецизније удара лоптицу. Ипак, не успева да "брејкне" Федерера – 3:3. 

17.00 – После прва два гема у другом сету, нема брејка – 1:1. 

16.54 – Сигуран је био Швајцарац и дошао до предности у сетовима у великом финалу – 6:3. 

16.50 – Ево и првог брејка на мечу! Федерер је у осмом гему одузео сервис Ђоковићу и сада има сервис за освајање првог сета – 5:3. 

16.42 – Средина првог сета, и даље без брејка – 3:3. 

16.30 – Имао је Новак две брејк шансе, али је Роџер ипак освојио гем и повео са 2:1. 

16.22 – Оба тенисера су добила своје прве сервис гемове, истина уз доста муке – 1:1. За сада се играју нешто краћи поени. 

16.15 – Почео је меч сервисом Роџера Федерера. 

16.10 – Овај пехар добиће победник данашњег дуела...

16.00 – Ускоро почиње велико финале у Дубаију...

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара