Нови Сад кандидат за домаћина Парагвају

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући селектора ФЕД куп селекције Србије Татјану Јечменицу и честитао је на успеху у Будимпешти и пласману у плеј-оф за попуну Светске Б групе. Србија је у главном граду Мађарске савладала Аустрију, селекцију домаћина и Хрватску и у баражу ће играти са репрезентацијом Парагваја.

Вучевић је истакао да је велика част "када за суграђанку имате селектора националне селекције,а поготово када та селекција оствари добар резултат".

"Сви навијамо да се наша репрезентација врати у сам врх светског женског тениса, јер је ту и место", рекао је Вучевић и додао да је жеља свих љубитеља тениса да се у тим врате најбоље играчице.

Захваљујући се на пријему Јечеменица је рекла да јој је драго што је градоначелник Вучевић препознао успех ФЕД куп селекције Србије.

"У Будимпешту смо отишле са младом екипом и циљ нам је био да останемо у том рангу, али сада се отворила шанса да учинимо нешто више. Младе играчице су показале да имају квалитет и успеле су да обезбеде пласман у плеј-оф", казала је Јечменица.

Говорећи о противнику у баражу Јечеминица је рекла да су тенисерке Парагваја гледајући ранг листе слабије пласиране од српских, али да у тај меч мора да се уђе максимално сконцентрисано.

Она је истакла да ће у Тениском савезу Србије тек одлучити где ће меч са Парагвајом да се одигра, али је нагласила да би волела да то буде у Новом Саду.

Члан Градског већа задужен за спорт и омладину Предраг Свилар рекао је да су и представници ТСС у гостима код челника града, те да ће на састанку са њима утврдити да ли Нови Сад испуњава услове да буде домаћин и ако одговор буде потврдан - Нови Сад ће се кандидовати за организацију.

Меч између Србије и Парагваја на програму је 18. и 19. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво