Читај ми!

Новак испред Роналда и Хамилтона у трци за "Лауреус"

Новак Ђоковић први на листи кандидата за престижну награду "Лауреус" која се додељује најбољем спортисти света за 2014. годину. Конкуренција Ђоковићу, који је ову награду освојио 2011. године, јесу Кристијано Роналдо, Луис Хамилтон, Рено Лавилени, Марк Маркез и Рори Мекилрој.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић номинован је за престижну награду "Лауреус" која се додељује најбољем спортисти света за 2014. годину.

Ђоковић, лауреат из 2011. године, први је на листи кандидата која је данас објављена у Шангају.

Како је наведено у образложењу, српски тенисер је претходне године други пут у каријери освојио титулу победника Вимблдона, вратио место број један на АТП листи и освојио седам титула, укључујући и завршни Мастерс у Лондону.

У конкуренцији за "Лауреус" су и најбољи фудбалер света Португалац Кристијано Роналдо, светски шампион у Формули 1 Британац Луис Хамилтон, светски рекордер у скоку с мотком Француз Рено Лавилени, светски првак у мотоциклизму Шпанац Марк Маркез и први голфер света Британац Рори Мекилрој.

У конкуренцији дама на листи су новозеландска атлетичарка Валери Адамс, норвешка скијашица Марит Бјорген, етиопијска атлетичарка Гензебе Дибаба, словеначка алпска скијашица Тина Мазе и тенисерке Серена Вилијамс (САД) и Ли На (Кина).

Награда "Лауреус" биће додељена на свечаности у Шангају 15. априла.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво