"Показале смо да можемо"

Тениска репрезентативка Србије, Александра Крунић, рекла је да би наступи Ане Ивановић и Јелене Јанковић значили много за репрезентацију а ФЕД куп, али да су у Будимпешти младе репрезентативке Србије показале да могу и без искусних колегиница.

"Оне су два бивша броја један и наравно да значе. Ана и Јелена када год су играле за репрезентацију давале су свој максимум... Играчице које су у самом врху светског тениса када изађу на терен против тенисерки које су око 200. места самом појавом решавају пола посла. Међутим, мислим и да смо ми доказале да можемо и овако да будемо конкурентне, да можемо против најбољих екипа", рекла је Крунић.

Тенисерке Србије пласирале су се у суботу у плеј-оф за попуну Друге Светске групе, пошто су у финалу Прве групе Евро-афричке зоне у Будимпешти победиле Хрватску са 2:0.

"Криво ми је што смо се састале са њима у финалу, јер бих више волела да смо могле заједно славимо те вечери. Наравно, ако морам да бирам између нас и њих, бирам нас. У Мађарској смо показале да смо сложна и добра екипа. честитам целом тиму, а поготово Ивани Јоровић, јер она је дебитант, а ја сам била скептична... Надам се да ћемо у поприлично истом тиму наставити даље. такмичење у ФЕД купу", казала је Крунићева.

Репрезентативка Ивана Јоровић казала је да су јој током мечева изузетно били корисни савети селекторке.

"Ово је одлично искуство за мене. На терену сам увек давала све од себе, играла сам своју игру, а уз то су ми много помогли савети Таше (Јечменице-Јевтић). желим да истакнем колико су игре Александре Крунић битне за нас. Захваљујући њој не бисмо прошли даље... Оставила је срце на терену и хвала јој", рекла је Јоровићева.

Селекторка тениске репрезентације Србије Татјана Јечменица-Јевтић поновила је да је пласман екипе у плеј-оф за попуну Друге Светске групе велики успех.

"Честитам девојкама на изванредној игри, резултату, лавовској борби. Ово је нова генерација, млада екипа и сигурна сам да је блистава будућност пред њимаАтмосфера је била одлична, тим је био врло сложан и концентрисан на остварење нашег циља. Мислим да је нама место у Светској групи", рекла је Јечменица-Јевтић.

Она је додала да ће Србија у плеј-офу наступити у најјачем саставу, али да је рано говорити ко ће бити у њему.

Тенисерке Србије су на турниру ФЕД купа у Будимпешти оствариле све три победе, против Аустрије, Мађарске и Хрватске.

Мечеви плеј-офа за попуну Друге Светске групе играју се 18. и 19. априла.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво