Тенисерке Србије у плеј-офу за попуну Друге Светске групе

Женска тениска репрезентација Србије пласирала се у плеј-оф за попуну Друге Светске групе Фед купа, пошто је у Будимпешти у финалу Прве групе Евро-афричке зоне победила Хрватску са 2:0.

Први поен Србији донела је Ивана Јоровић, која је победила Ану Коњух са 2:1 у сетовима (6:3, 2:6, 7:5), а победу је донела Александра Крунић која је после два сета, са 6:1, 6:1 била боља од Доне Векић.

Тенисерке Србије су на турниру у Будимпешти оствариле све три победе, против Аустрије, Мађарске и Хрватске.

Јечменица презадовољна 

Селектор ФЕД куп репрезентације Србије Татјана Јечменица честитала је тенисеркама на победи против Хрватске и пласману у плеј-оф за попуну Светске групе Б.

"Знали смо да неће бити лако, Белгија и Хрватска су били фаворити, али веровале смо у нас и честитам играчицама на великом успеху. Подмлађивање репрезентације је кад - тад морало да дође, међутим девојке су показале да имају блиставу будућност. Надам се да ћем и у плеј-офу доћи до победе", рекла је Јечменица.

Србија је у баражу победила Хрватску, а одлучујући поен донела је Александра Крунић, која је била боља од Доне Векић са 6:1, 6:1.

"Пресрећна сам што смо победиле, надам се да ћемо наставити у овом ритму и у априлу вратити се тамо где припадамо. Честитам Ивани на феноменалиним партијама, победила је играчицу из Топ 100. Изузетно сам поносна на њу, одрадила је већину посла, јер сам у сваки меч улазила са предношћу од 1:0", рекла је Крунићева.

Пре ње на терен је изашла Ивана Јоровић и савладала Ану Коњух са 6:3, 2:6, 7:5.

"Ово је велико искуство за мене, дале смо максимум и резултат је дошао. Трудила сам се да играм своју игру од почетка, ушла сам са малим притиском у меч, дала све од себе, можда сам могла и лакше да победим, а не у три сета. Надам се да ћемо се и у априлу показати у правом светлу", поручила је Јоровићева.

Плеј-оф за попуну Светске групе Б на програму је 18. и 19. априла.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво