Читај ми!

ФЕД Куп: Српкиње избориле бараж

Женска тениска репрезентација Србије пласирала се у бараж Прве групе Евро-афричке зоне, пошто је данас у Будимпешти повела против Мађарске са недостижних 2:0 и остварила другу победу на турниру.

Први поен Србији донела је 305. тенисерка света Ивана Јоровић, која је раније победила домаћу тенисерку, 617. на WТА листи Далму Галфи са 2:0 у сетовима (6:1, 6:2).

Други поен освојила је 77. играчица света Александра Крунић, која је победила 93. на свету Тимеу Бабош са 2:1 (7:6, 0:6, 7:6).

У Групи А Србија је у среду победила Аустрију са 3:0 и са две победе пласирала се у бараж, у коме ће у суботу 7. фебруара играти са победником Групе Д у којој се такмиче Хрватска, Белгија, Израел и Летонија.

Победник баража пласираће се у плеј-оф за попуну Светске групе Два, који је на програму 18. и 19. априла.

 Крунић: Само ми је било важно да освојим поен

Српска тенисерка Александра Крунић рекла је да јој није било много важно како игра, већ да само освоји поен, донесе победу свом тиму против Мађарске и обезбеди пласман у бараж Прве групе Евро-афричке зоне Фед купа.

"Очекивала сам тежак меч, одрасла сам са Тим, знам да је велики борац, нарочито када игра за Мађарску. Изгубила сам енергију у другом сету, сигурно због притиска, тешко сам дисала, било ми је мука и свега преко главе у неком тренутку, али срећна сам што сам то прихватила. Ишла сам кроз меч са тиме на раменима и успела да донесем бод", рекла је Крунић.

"Мени игра није битна у Фед купу, нисам овде дошла да градим своју игру за следеће турнире, него да како год знам и умем изборим поен", додала је 77. тенисерка света. Она је похвалила Ивану Јоровић, која је остварила две победе.

"Браво за Ивану, она је дебитант у Фед купу а лагано је добила оба меча. Мислила сам да ће бити теже, много ми је олакшала оба дана тиме што сам почињала са 1:0", рекла је Крунић.

Тенисерка Ивана Јоровић рекла је да је поносна на своју игру.

"Ушла сам добро у меч, била сам опуштенија него јуче (против Аустрије), дала сам све од себе и резултат је то показао. Ово је моја друга победа за Србију, веома сам поносна јер знам да сваки пут дајем максимум. Посебан је осећај када играте за Србију", рекла је Јоровић.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво