ФЕД куп: Прескочена прва препрека

Тенисерке Србије обезбедиле су победу против селекције Аустрије у првом колу А групе Евро-афричке зоне Фед купа пошто воде са недостижних 2:0. Наредни ривал, у четвртак, домаћа екипа Мађарске. Александра Крунић честитала млађој колегиници прву победу за репрезентацију Србије.

Предност репрезентацији Србије донела је Ивана Јоровић савладавши Барбару Хас са 6:3, 6:2, а успех је осигурала Александра Крунић победом над Патрицијом Мајр-Ахлајтнер - 6:4, 6:2.

Србија наредни меч игра у четвртак против домаћина Мађарске.

На такмичењу у Будимпешти учествује 16 националних тимова, а победник А групе пласираће се у бараж, где ће 7. фебруара играти са победником Д групе у којој су Белгија, Хрватска, Израел и Летонија.

Победник тог сусрета играће у плеј-офу за попуну Светске групе, 18. и 19. априла.

Александра Крунић рекла је да јој је драго што је репрезентација у Фед купу лако победила Аустрију, а посебно је честитала дебитанткињи Ивани Јоровић.

"Драго ми је што сам победила, поготово на овако лак начин. Нисам имала никакав притисак. Изашла сам да одиграм шта треба и оно што се од нас очекује, а то је да пружимо свој максимум", рекла је Крунићева после тријумфа.

Крунићева је победила Патрицију Мајр-Ахлајтнер 6:2, 6:2. Дуел првог меча Групе А плеј-офа за Светску групу Б започела је Јоровићева победом над Барбаром Хас 6:3, 6:2.

"Драго ми је што је све прошло тако глатко. Добили смо Аустрију и полако се психички спремам за Мађарску. Драго ми је што је овако брзо прошло. Свака част Ивани, она је дебитант у Фед купу, па још 'отвара'. Желим посебно њој да честитам. Ми ћемо дати све од себе сутра за Мађарску", рекла је Крунићева.

Ивана Јоровић има 17 година, а тренутно је 305. на ВТА листи.

"Ово ми је био први наступ за Фед куп и морам да признам да је било напето. Почела сам нервозно, имала сам трему, хтела сам да представим Србију на најбољи начин", рекла је Јоровићева.

Ова млада Чачанка представљала је Србију у категоријама до 14 и до 18 година.

"Ово је нешто сасвим друго. Знате да тим стоји иза вас, бодри вас, десет људи у црвеним мајицама су иза вас и бодре вас без обзира да ли је добро или лоше. Надам се да сам се добро показала, пружила сам све од себе", рекла је Ивана Јоровић. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво