Читај ми!

Ђоковић велики и ван терена

После победе Новака Ђоковића над Ендијем Маријем на Аустралијан опену, део медија и новинара своју пажњу је усмерио на изјаве које је Енди Мари дао на конференцији после меча и упитао се да ли ће оне пореметити однос двојице тенисера који су пријатељи још од дечачких дана. Најбољи тенисер света је у својим изјавама, као и обично, демонстрирао одмереност и промишљеност шампиона.

На конференцији за новинаре Ендија Марија, после финалног меча на Аустралијан опену, део новинара је инсистирао на одговору да ли је и колико на његову концентрацију утицала повреда Ђоковића, па су потом чак истицали да је Новак можда и намерно симулирао повреду како би га деконцентрисао. Сада их интересује мишљење Новака Ђоковића: хоће ли све што се догађало после финала утицати на њихово досадашње пријатељство.

"Са моје стране неће. Како се он осећа поводом свега још је рано говорити јер није прошло много времена, и дефинитивно је разочаран поразом. Нормално је да прође неко време, па ћемо видети. Ако се укаже прилика и ако је он спреман да разговара, разговараћемо, нема проблема. Немам шта да кријем. Нисам тип момка који се претвара, који покушава да уради нешто иза нечијих леђа или говори лоше ствари о било коме, поготово о некоме кога зна тако дуго. Поштујем га. Не желим да упирем прстом у њега или у медије или у било кога ко можда покушава да створи беспотребну тензију. Надам се да ће ствари бити како треба у будућности", рекао је најбољи тенисер света.

Новак Ђоковић се са својим ривалима одлично познаје и са њима је у добрим, пријатељским односима, а Ендија Марија зна са турнира још из дечачких дана и истиче да се њихов однос јесте променио у последње време, али не на лош начин.

"Не на лош начин. Једноставно, ривали смо последњих неколико година – он има свој тим, ја свој, тако да не проводимо време заједно колико бисмо можда желели, на терену и ван њега. Али када се он ожени и можда добије дете, чешће ћемо се виђати, онда ћемо имати изговор. Надам се да ће ствари бити другачије у будућности. Искрено, гледам на Ендија, Рафу и Роџера као на пријатеље јер их виђам заиста много, више од својих родитеља, некада више и од супруге. Постоји посебан однос који се створио са годинама проведеним на АТП туру. Да, јесмо ривали и наравно да не можемо заједно да вечерамо и да говоримо о интимним стварима, јер ћемо сутра бити на терену и борити се за највеће трофеје. У овој фази каријере можда тај блиски однос још није могућ, али сви смо људи и на крају мислим да би та људска страна требало да буде приоритет у односу на спортску", истакао је Новак Ђоковић.

Победом у Мелбурну Новак Ђоковић је постао први тенисер у опен-ери, од 1968. године, који је освојио пет трофеја у Мелбурну. Претходно је побеђивао 2008, 2011, 2012. и 2013. године.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво