Ноле у шетњи кроз Мелбурн и медије

Дан након историјског тријумфа на Аустралијан опену, најбољи тенисер света Новак Ђоковић искористио је прилику да са трофејом прошета улицама Мелбурна и позира бројним фото-репортерима. Реч је о традиционалном сликању, које организатори турнира уприличе победницима у мушкој и женској конкуренцији. Медије и даље интересују детаљи из Мелбурна.

За разлику од почетне конференције за медије када је новинаре почастио чоколадним бомбонама, Новак је овог пута тријумф на Аустралијан опену прославио уз шампањац.

Ђоковић је у недељу победио Британца Ендија Марија са 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0 и освојио 49. титулу у каријери. Он је постао први тенисер у опен-ери, од 1968. године, који је освојио пет трофеја у Мелбурну. Претходно је побеђивао 2008, 2011, 2012. и 2013. године.

Светски медији и даље извештавају о Новаковој победи и свему што се догађа у вези са њим, доносећи бројне коментаре и изјаве од тениских стручњака и ветерана до Ђоковићевих обожавалаца.

Коментатор ЕСПН-а инспирисан петом титулом Новака Ђоковића у Мелбурну оценио је да је српски тенисер још једном доказао своју величину и тиме засенио и "Супербоул", који је по њему неправедно "заузео" америчке насловне стране.

"Заборавите Керола и Беличика, Шермана и Ревиса. Спортиста о коме треба да причате је Новак Ђоковић. Не само што је поново показао да је најбољи тенисер света већ и због многих других ствари", поручио је америчкој спортској јавности новинар ЕСПН-а Џим Кепл.

Он је оценио да је Ђоковић миран и фокусиран спортиста на терену, а интелигентан, духовит и великодушан ван њега.

"Новак у Мелбурну дели новинарима чоколаде на конференцијама за медије. Који то други спортиста ради, да није можда Маршон Линч?", запитао је коментатор ЕСПН-а.

Он је нагласио да Ђоковић не заслужује да буде у сенци легендарног америчког квотербека Тома Брејдија, иначе "диригента" победе Њу Ингланд Петриотса у овогодишњем "Супербоулу".

"Ђоковић зна више језика (немачки, енглески, италијански и француски), а Кинезе је поздрављао на њиховом језику док је делио чоколадице – са "њи хао" (хвала на мандаринском)", подсећа Кепл и додаје да је Ђоковић одрастао у бомбардованој Србији и да је чак тренирао у празном базену.

"И у таквим условима он је постао најбољи тенисер света", наглашава аутор.

Чувени тениски стручњак Ник Болитијери оценио је да је Новак Ђоковић најкомплетнији играч кога је гледао у животу.

"Новака је милина гледати како игра, он је свакако најкомплетнији играч кога сам видео", рекао је Болитијери на Твитеру.

Некадашњи седмоструки гренд слем шампион Матс Виландер, који иначе није наклоњен Ђоковићу, рекао је да Србин сада има шансе да по броју освојених гренд слем титула стигне Рафаела Надала и Пита Сампраса, који имају по 14 трофеја.

Виландер је оценио да Ђоковић очигледно има "тајно оружје" за Аустралијан опен, који је до сада освајао 2008, 2011, 2012, 2013. и 2015.

Амерички Њујорк тајмс је нагласио да је Ђоковић освојио Аустралијан опен "јер је имао хладнију главу него Мари".

"Ђоковићева победа у мечу који је за њега на почетку изгледао тако тежак, а на крају га је завршио лако, донела му је осму гренд слем титулу у каријери. Ђоковић је имао хладнију главу у критичним тренуцима меча. За разлику од њега, Марија су победиле емоције које није могао да контролише. Управо је та разлика пресудила", оценио је Њујорк тајмс.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво