Мари "прозивао", Новак није узвратио

Британски тенисер Енди Мари рекао је да је задовољан својом игром на Аустралијан опену и да није могао боље да се припреми, али да је изнервиран што је допустио да га поремети могућа повреда Новака Ђоковића у трећем сету. Шампион Аустралије и први тенисер света одбацио је оптужбе, уз објашњење да је једино умор разлог проблема које је имао са кретањем током меча.

"Изнервиран сам што сам допустио да ми засмета могућа противникова повреда на почетку трећег сета, пошто сам играо добро, а онда сам пао на 10 минута и сет је отишао. Због тога се највише нервирам, пошто сам имао прилике у првом сету, али нисам успео да их искористим. Успео сам да узмем други, а онда је дошао трећи сет", рекао је Мари после меча.

Мари је изгубио од Ђоковића са 3:1 у финалу Отвореног првенства Аустралије и претрпео четврти пораз у финалима тог турнира, а трећи од Ђоковића.

Ђоковић је после неколико поена на почетку трећег сета пао и изгледало је да има проблем са повредом ноге. Упитан да ли мисли да је Ђоковић то намерно урадио, Мари је рекао да "не зна".

"Ако је у питању био грч, добро се опоравио, пошто је тешко од тога се опоравити и играти толико добро као што је он одиграо. Невероватно се кретао на крају трећег сета и јурио сваку лоптицу. Мислим да би имао снаге и за пети сет", рекао је Мари.

На питање да ли је легитимна тактика да наведеш противника да мисли да си повређен, а онда заиграш добро – Британац је одговорио одрично.

"Нисам имао појма о чему се ради. Изгледало је да је у лошем стању на почетку трећег сета, а на крају тог дела игре се невероватно добро вратио у игру. Начин којим је ударао лоптицу у четвртом сету и његово кретање били су импресивни. Не знам шта се тачно догодило", рекао је он.

"Али најважније је да се у сваком мечу концентришеш на своју игру. Овде и на Ју-Ес опену приказују снимке поена и често морате да сачекате да се то заврши пре него што сервирате. Тешко је не обраћати пажњу на то шта се дешава на другој страни. Али, играм довољно мечева да могу боље да контролишем такве ситуације. Разочаран сам трећим сетом јер мислим да сам могао да одиграм боље", додао је Мари, који ће од сутра бити четврти играч света.

"Нисам наглашавао повреду" 

Након конференције Марија, пред новинарима се нашао и победник турнира, Новак Ђоковић:

"Нећу да говорим лоше ствари о њему на конференцији, нити ћу да тражим неке изговоре. Током меча присутно је много емоција, много тензије. Није лако сачувати потпуну концентрацију све време. Догодио се и прекид због људи који су утрчали на терен. Дуго је трајао тај прекид, у моменту у којем сам имао сет и сервис после брејка. Изгубио сам тај сервис гем, а он је почео да агресивније игра. Био је у том моменту бољи играч на терену", рекао је Ђоковић и наставио:

"Није био подједнако свеж у другом и трећем сету. Али, то је нормално очекивати после толиког броја дугих размена које смо имали. Све је то толико напорно..."

Новинари су Новаку указали да је Мари помислио да има грчеве.

"Не, нисам имао грчеве. Нисам звао тајм-аут без разлога. Једноставно, био сам слаб. Прошао сам кроз велику физичку кризу у периоду од 20 минута. Искрено, мало пута у каријери сам се осећао тако. Али, знајући да сам кроз сличну ситуацију прошао и пре две године у финалу Аустралијан опена и да је то била слична битка, имао сам на уму и да сам онда имао физичку предност у односу на њега. То је било нешто што ме је покренуло."

"Очигледно, уз то је велики значај донео и важност момента, чињеница да играм у финалу. Нисам хтео да се предам. Покушавам да се никад не предам. Чак и када сам прошао кроз те моменте, веровао сам да ћу добити ту неопходну снагу", рекао је Новак.

Почетком другог сета чинило се да има проблем са чланком.

"Не, не, не и не. Нисам. Опет ћу рећи исти разлог за пад као и у првом сету (проблем са палцем). Разлог је био дужина поена и размена удараца."

"Да ли си приметио да је Енди био ометен твојим физичким проблемима и да би то могло да му буде од користи?", било је једно од питања.

"Нисам приметио то, не. Нисам приметио то."

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво