Читај ми!

Јечменица: Биће тешко, верујем у успех

Селектор Фед куп селекције Србије Татјана Јечменица верује да њен тим, иако ослабљен, може да оствари победе на мечевима Евро-афричке зоне у Будимпешти. Србија ће у главном граду Мађарске, од 4. до 7. фебруара, наступити без Ане Ивановић, Јелена Јанковић, Јоване Јакшић и Бојана Јовановски.

"Очекује нас тежак задатак, Мађарска и Аустрија су екипе које су дошле да победе, посебно Мађарице, које ће играти пред својом публиком. Не сумњамо у нас, атмосфера у тиму је позитивна, девојке су у доброј форми, расположене и сигурна сам се да ће се борити и дати све од себе на терену. Верујем у њих и у победу", рекла је Јечменица на конференцији за медије у просторијама Тениског савеза Србије. Она је додала да је ТСС омогућио да се екипа што боље припреми за предстојеће мечеве.

"Важно је што су девојке окупиле четири дана пред путовање, то нам много значи због атмосфере, тимског духа и уигравања дублова", поручила је Јечменица. Након одсуства најбољих играчица све наде љубитеља тениса у Србији биће усмерене на Александру Крунић.

"Први пут сам у улози прве играчице у репрезентацији, велика ми је част, али то је зато што најбоље тенисерке нису са нама. Циљ је да останемо у овој групи, а то значи победимо Аустрију и Мађарску, а после ћемо ићи корак по корак. Не смемо да потценимо никога, морамо да пружимо више од максимума и имамо мало среће", рекла је Крунићева.

Ивана Јоровић и Доротеја Ерић истакле су да су почаствоване сто ће играти и представљати Србију, док се после неколико година у национални тим вратила Војислава Лукић.

"Позив у репрезентацију ми много значи, јер сам дуго била ван тениса. Напорно сам радила и тренирала, надам се да ћу успети то да искористим и допринесем добрим резултатима Србије", навела је Лукић.

Српске тенисерке тренираће до понедељка у Београду када ће кренути пут Мађарске. Тамо ће се такмичити 15 селекција, које ће жребом бити подељене у три групе са четири и једну групу са три тима.

Победник А групе састаће се са победником Д групе, док ће победник Б групе играти са првим из Ц. Успешнији из та два дуела у априлу ће играти плеј-оф за пласман у Светску групу два.

Поред Србије, у Будимпешти ће играти Аустрија, Белорусија, Белгија, Бугарска, Хрватска, Грузија, Велика Британија, Мађарска, Израел, Летонија, Линхтенштајн, Португалија, Турска и Украјина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара