Читај ми!

Ђоковић: Бићу спреман за финале!

Новак Ђоковић је очекивао тежак меч у полуфиналу Аустралијан опена против Стена Вавринке, али је признао да није одиграо како је желео. Било је веома напето и емотивно, као и у сваком мечу против врхунског играча у полуфиналу гренд слем турнира, рекао је Ђоковић и додао да мора да игра свој најбољи тенис ако мисли да освоји титулу у Мелбурну.

Новак Ђоковић није играо онако као је намеравао у полуфиналу Аустралијан опена против Швајцарца Стена Вавринке, али је уверен да ће спремно дочекати финале.

"Нисам играо онако како сам намеравао пре почетка меча. У појединим деловима меча играо сам онако како је требало, али у неким деловима сам био сувише дефанзиван и дозволио му да диктира игру са основне линије. Када Стен једном преузме контролу у размени удараца, тешко је играти против њега", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић се пласирао у финале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну пошто је победио браниоца титуле Стена Вавринку са 3:2 у сетовима (7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0).

Меч је трајао три сата и 35 минута, а српски тенисер изборио је пласман у своје пето финале на Аустралијан опену и покушаће да освоји пету титулу у Мелбурну, односно свој осми гренд слем трофеј у каријери.

"Било је веома напето и емотивно, као и у сваком мечу против врхунског играча у полуфиналу гренд слем турнира. Судећи по наша последња два меча у Мелбурну, могло се очекивати да ћемо и данас играти пет сетова. Била је добра борба и меч се није разликовао од претходних, осим петог сета", рекао је Ђоковић.

Први тенисер света додао је да је први гем петог сета био одлучујући, пошто је Вавринка пропустио неколико брејк лопти.

"У оваквим мечевима, у којима играте за гренд слем финале, неколико поена одлучује победника. Наравно да сам срећан и задовољан што сам прошао даље. Поносан сам на свој борбени дух. Али, ниво игре данас није био онакав какав сам желео", рекао је српски тенисер.

"Када играте дефанзивно истрошите много снаге и тада је он почео да диктира темпо. У појединим поенима сам се мучио да вратим снагу за наредни поен пошто сам много трчао, а он је враћао многе лоптице. Али то ме не забрињава, сигуран сам да ћу бити спреман за финале", додао је Ђоковић.

Ђоковић је навео да је тешко одржати концентрацију и позитиван став када је ниво игре испод жељеног.

"Играч какав је Стен, са огромним квалитетом и снагом ће извући најбоље из противника. Због тога је меч отишао у пети сет. Након тога знао сам да ће кључни бити прва два-три гема. Тада сам се опустио и нисам осећао толики притисак", рекао је он.

Ђоковић је остварио 17. победу у 20 дуела са Вавринком, четвртим играчем на АТП листи.

"Сигуран сам да су сви очекивали меч у пет сетова. Наравно, ми нисмо то намерно урадили, али врло мало детаља, неколико поена и неколико удараца може да реши победника. То се и данас догодило", објаснио је први рекет света.

Ђоковић ће у финалу у недељу од 9.30 играти против шестог тенисера света Британца Ендија Марија. Српски тенисер рекао је да из мечева које је ове године одиграо у Мелбурну може да извуче више позитивних него негативних ствари.

"У финалу сам и због тога сам дошао овде. Пласман у финале је сјајно достигнуће и то ће ми дати самопоуздање уочи дуела. Мари игра сјајно у последњих неколико недеља. Мораћу да играм свој најбољи тенис како бих победио. У финалу нема фаворита, али можда сам у малој психичкој предности због победа у финалима против њега. Мислим да он то неће осећати на терену, биће веома мотивисан да у Мелбурну освоји своју прву титулу. Ја ћу дати све од себе да се то не догоди", оценио је Ђоковић, који има четири победе, из исто толико финала, на гренд слем турнирима против Марија.

Први играч света навео је да је срећан што је Мари у финалу гренд слем турнира и да заслужује да се бори за трофеј.

"Он је велики борац, неко ко је посвећен тенису. Има добар тим око себе, добро ради и то се исплаћује. Дуго га познајем, још откако смо имали 11-12 година и сјајно је што можемо да играмо један против другог у финалу неког гренд слема", рекао је Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се