Читај ми!

Новак у финалу Аустралијан опена!

Ђоковић–Вавринка 3:2 (7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0). Иако није био на свом препознатљивом нивоу, Новак Ђоковић је после велике борбе успео да се пласира у финале Аустралијан опена. На путу ка петој титули у Мелбурну, Новаку стоји Енди Мари, са којим ће одмерити снаге у недељу.

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Аустралијан oпена, пошто је у невероватном полуфиналу после великих мука савладао браниоца титуле Швајцарца Станисласа Вавринку са 7:6 (7:1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

Победа Ђоковића била је обележена сталним осцилацијама у игри, али је најбољи српски тенисер у одлучујућем петом сету наместио нишанске справе и пласирао се у своје пето финале у Мелбурну, у којем је до сада четири пута тријумфовао: 2008, 2011, 2012, 2013.

Ђоковић је повећао скор у броју победа против Вавринке на 17:3, истовремено се реванширавши Швајцарцу за пораз у четвртфиналу прошлогодишњег Аустралијан oпена.

Српски тенисер ће се у борби за трофеј у Мелбурну, укупно осми гренд слем у каријери, састати са Британцем Ендијем Маријем против кога води у међусобним дуелима са 15:8.

Занимљиво је да је Ђоковић био бољи од Марија у три велика гренд слем финала: 2011. и 2013. у Мелбурну и 2012. на Ју-Ес опену.

Вавринка признаје да га је Новак Ђоковић потпуно заслужено победио и пласирао се у финале турнира.

"Меч је био чудан, сигурно не најбољи. Мислим да је било доста успона и падова. Услови за игру нису били добри на почетку, када су се лоптице тешко контролисале. Углавном, Новак је играо таман толико добро колико му је било потребно за победу", рекао је Вавринка.

По завршетку меча први тенисер света је оценио да је својим грешкама беспотребно закомпликовао пут у финале.

"Сам сам себи закомпликовао живот у мечу. Гурали смо један другог до крајњих граница. Свака част Стену на великој борби", рекао је Ђоковић.

Новак је задовољан што ће играти за свој пети гренд слем трофеј на Аустралијан опену, укупно осми, против Британца Ендија Марија.

"Са Ендијем сам први пут играо када сам имао 12 година. Лепо је што ћемо играти још једно гренд слем финале", поручио је Ђоковић. 

Овако је протекао меч:

13.15 - Готово је, Новак Ђоковић је у финалу Аустралијан опена. 

13.10 - У великом стилу Ђоковић долази до предности од 5:0 ас ударцем, па ће Вавринка сервирати за останак у мечу. 

13.07 - Вавринка се не предаје и долази до шансе за врати брејк. Новак узвраћа, изједначује и стиже до предности.

13.03 - Вавринка у кризи. После сигурно освојеног сервиса за 3:0, Новак у шанси да начини нови брејк. Новак успева да освоји и други брејк за 4:0! 

12.50 - Одличан почетак петог сета за Новака, који је направио брејк и повео са 2:0. 

12.34 - Нерешено је, 2:2 у сетовима, Вавринка је све бољи, користи пад у игри Ђоковића. Без дилеме, велика борба ће се водити у петом сету.

12.22 - Швајцарац води са 4:3, пошто је направио брејк без изгубљеног поена. Вавринка је врло сигуран у наредном гему, лако долази до поена, па ће Ђоковић сервирати за останак у сету.

12.11 - Вавринка у шанси да узврати брејк. Има две брејк лопте и успева да реализује прву шансу за 2:1. 

12.05 - Новак рутински добија свој сервис на почетку четвртог сета, а онда долази до прве брејк прилике коју Вавринка отклања сигурним сервисом. Нова брејк шанса за Новака и овај пут успева - 2:0 за Ђоковића. 

11.51 - Греши Вавринка у драматичној завршници трећег сета. Фантастичан тенис, Новак је повео са 2:1 у сетовима. 

11.38 - Вавринка је успео да изједначи на 3:3, али га је Новак спречио да преокрене овај сет у своју корист. Резултат је 4:3 за српског тенисера. 

11.31 - Враћа се Швајцарац у овај сет, везао је два гема, од којих је брејк направио без изгубљеног поена. 

11.22 - Како меч одмиче, поени су све дужи и занимљивији. Новак је повео са 3:0, а у овом гему видели смо поен са 27 размењених удараца. 

11.17 - Боља игра Ђоковића, брејк му доноси предност од 2:0 у трећем сету. 

11.14 - Велика борба за први гем у трећем сету. Ђоковић је повео после 12 минута игре. 

11.02  - Вавринка сервира за сет и сигурним сервисима успева да врати меч на почетак, изједначивши на 1:1 у сетовима. 

11.00 - Новак узвраћа убрзаним ритмом игре на сервис Вавринке, али не успева да врати брејк. Вавринка води са 5:2, Ђоковић сервира за останак у сету и смањује на 3:5. 

10.55 - Вавринка успева да дође до прве брејк лопте у другом сету, а Ђоковић чини двоструку сервис грешку и Вавринка води са 2:4.

10.45 - Ас ударцем Стен Вавринка долази до предности у другом сету, али Ђоковић узвраћа добијањем свог сервиса за 2:2. 

10.25 - Новак фантастичан у тај-брејку, после 43 минута игре, освајио је први сет резултатом 7:6 (7:1). 

10.20 - Играће се тај-брејк у Мелбурну. 

10.05 - Какав одговор Ђоковића! Без изгубљеног поена, Новак враћа брејк, резултат је 4:4. 

10.00 - Вавринка прави први брејк на мечу. Додуше, Новак му је помогао, пошто је везао неколико грешака.

9.50 - И Ђоковић и Вавринка врло сигурни на свом сервису, још нема брејка, резултат је 2:2. 

9.40 - Почео је меч, први сервис има Ђоковић. 

09.30 - Очекује се почетак дуела Ђоковића и Вавринке. Завршено је финале женских дублова, које је било на програму пре овог дуела, и Чехиња Лусија Сафарова и Американка Бетани Матек-Сендс победнице су Отвореног првенства Аустралије у тенису у конкуренцији женских дублова. Вавринка и Ђоковић су почели загревање, први на сервису биће Ђоковић. 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се