Читај ми!

Новак "почистио" Раонића за ново полуфинале!

Победом од 3:0 у сетовима над Милошем Раонићем, уз веома убедљиву игру, најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Аустралијан опена. Резултат по сетовима био је 7:6 (7:5), 6:4 и 6:2, за тачно два сата тениса. Следећи Новаков противник је бранилац трофеја Станислас Вавринка.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, пошто је у четвртфиналу победио Канађанина Милоша Раонића са 7:6 (7:5), 6:4, 6:2.

Ђоковић је задржао максималан учинак против Раонића, а до петог тријумфа у међусобним дуелима дошао је после тачно два сата игре.

Проблем је имао само у првом сету који је добио у тај-брејку, да би у наставку меча пронашао решење за снажне сервисе високог противника и рутински привео меч крају.

Његов противник у борби за финале биће бранилац титуле Станислас Вавринка, који је победио Јапанца Кеија Нишикорија са 6:3, 6:4, 7:6 (8:6).

Биће то реприза прошлогодишњег четвртфинала у којем је Вавринка после велике борбе у пет сетова добио Ђоковића, али и дуела осмине финала из 2013. године, када је Ђоковић славио у петом сету са 12:10.

Ђоковић и Вавринка до сада су се састајали 19 пута и српски тенисер води са 16-3 у победама. Последњи пут играли су на завршном мастерсу у Лондону и славио је Ђоковић са 6:3, 6:0.

Први рекет света од понедељка ће увећати предност на АТП листи, пошто је први пратилац Роџер Федерер испао у трећем колу, док је Рафаел Надал елиминисан у четвртфиналу. 

Овако је протекао меч Ђоковића и Раонића: 

11.40 - Након што је Раонић коначно одсервирао добар сервис гем (добио га је без изгубљеног поена), Новак је успешно сервирао за победу у мечу за 6:2 у трећем сету и укупних, веома убедљивих 3:0.

11.32 - Нови брејк за Новака Ђоковића, који сада води са 4:1 у трећем сету и налази се врло близу пласмана у полуфинале првог гренд слема у сезони.

11.22 - У трећем гему трећег сета Новак одузима сервис Милошу – води са 2:1 и има сервис... 

11.19 - Иако је имао брејк шансу већ на старту трећег сета, Новак је није искористио, па је Раонић повео са 1:0. Након тога је уследио још један сигуран сервис гем српског тенисера за експресно изједначење – 1:1.

11.10 - Љубоморно је Новак чувао рано стечену предност у другом сету, који је на крају освојио са 6:4 и повео са 2:0. 

11.00 - Стабилизовао се Раонић, али Ђоковић и даље чува рано освојени брејк – 4:3 у другом сету и сервис за српског тенисера. 

10.43 - У истом ритму Новак наставља и у другом сету – прво одузима сервис Раонићу, а потом сигурно осваја гем на свој сервис за 2:0 у другом сету. 

10.40 -  Ђоковић добија тај-брејк са 7:5 /7:6/ и води са 1:0 у сетовима. 

10.32 - Ђоковић и Раонић улазе равноправно у финиш првог сета и после 6:6 почињу тај-брејк који ће одлучити о првом сету. Већ на првом Раонићевом сервису Ђоковић реализује мини-брејк. 

10.18 - Нове две брејк шансе за Ђоковића, али Раонић опет успева сјајним сервисима да спасе свој сервис за 4:4. 

10.10 - Проблеми за Новака. Раонић узвраћа равноправном игром, али Ђоковић ипак успева да добије свој четврти сервис.  

9.58 - Новак рутински брзо и лако осваја свој други сервис гејм. 

9.54 - Проблеми за Раонића већ на старту меча на првом сервису. Ђоковић успева да дође до две брејк лопте, али Раонић их спасава сјајним сервисима, остваривши чак три аса. У финишу Раонић ипак осваја свој први сервис гем.

9.45 - Меч је почео са малим закашњењем у односу на предвиђено време. Ђоковић сервира први и рутински добија сервис за 1:0.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара