Читај ми!

Несвакидашњи меч Серене Вилијамс

Американка Серена Вилијамс je рекла је да против Шпањолке Гарбине Мугурусе морала да одигра свој најбољи меч на овогодишњем Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну, како би се пласирала у четвртфинале. Прва тенисерка света је прокоментарисала и необичну ситуацију када је са трибина добила неочекиваног саветника-трeнера.

Серена Вилијамс се пласирала у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну пошто је после преокрета победила 24. играчицу на ВТА листи, Шпањолку Гарбине Мугурусу са 2:1 у сетовима (2:6, 6:3, 6:2).

"Натерала ме је да играм добро. Морала сам да одиграм свој најбољи меч на турниру, иначе бих испала. Добро је погађала 'винере', са леве и десне стране. На сваки мој ударац, она је направила директан поен. После првог сета морала сам да променим приступ", рекла је Вилијамсова.

Током меча један навијач је са трибина посаветовао прву тенисерку света да користи "спин", што је она послушала.

"То сам урадила, помислила сам да је он у праву пошто сам то желела да урадим, али некако нисам радила. Када ми је мој тренер-навијач са трибина узвикнуо да користим 'спин', пристала сам и испало је добро. Имам велику подршку у Мелбурну, моје име узвикују у гледалишту и такву подршку немам свуда. То је добар осећај", рекла је Вилијамсова.

"Сваке године имам велику подршку. То је један од разлога због којег ми је Аустралијен опен омиљени турнир", додала је петострука победница Отвореног првенства Аустралије.

Она ће у четвртфиналу играти против прошлогодишње финалисткиње Словакиње Доминике Цибулкове, која је победила Белорускињу Викторију Азаренку са 6:2, 3:6, 6:2.

"Она је заиста добар играч. Иако није много висока, снажно удара лоптице и игра веома добро. Морам да будем концентрисана, не смем да је потценим. Морам добро да се припремим за меч", рекла је Вилијамсова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се