Читај ми!

Новак и Ана на старту против квалификаната

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на старту Аустралијен опена против бољег из дуела Кузњецов - Рамос Вињолас. Лајовић игра против Стаховског, Троицки је за противника добио Јиржија Веселог. Ана чека бољу из меча Херцог - Ванг, а Јелена игра против Тимее Башчински. Крунићева се састаје са Лорин Дејвис, Јовановска на старту против Роберте Винчи.

Најбољи српски тенисери Новак Ђоковић и Ана Ивановић на старту Аустралијен опена састаће се са играчима из квалификација, одлучено је жребом у Мелбурну.

Ђоковић је постављен за првог носиоца, а његов противник у другом колу биће победник дуела између Руса Андреја Кузњецова и Алберта Рамоса Вињоласа из Шпаније.

У овој половини жреба налазе се и Стен Вавринка, Кеи Нишикори, Давид Ферер, Џон Изнер, Милош Раонић и Гаел Монфис.

Душан Лајовић у првом колу игра против Украјинца Сергеја Стаховског, а у случају победе, српски тенисер би у наредној рунди чекао бољег из меча Давид Ферер - Томаз Белучи.

Виктор Троицки је за противника добио Чеха Јиржија Веселог, док су му могући противници у другом колу 26. носилац Леонардо Мајер и Џон Милман.

Аустралијанац Сем Грот биће први противник Филипа Крајиновића који би у случају победе у следећој рунди играо са бољим из меча Танаси Кокинакис - Ернестс Гулбис.

Ивановићева је постављена за петог носиоца и уколико на старту савлада тенисерку из квалификација чека је боља из дуела између Полоне Херцог и Ћианг Ванг, а од фавориткиња у њеном делу жреба су Румунка Симона Халеп, Канађанка Ежени Бушар, Рускиња Марија Шарапова и Немица Ангелик Кербер.

Противница Јелене Јанковић је Тимеа Башчински из Швајцарске, а уколико буде успешна на старту могла би одмери снаге са ветеранком из Јапана Кимико Дате-Крум или неком од квалификанткиња.

Александра Крунић се састаје са Американком Лорин Дејвис, а у другом колу би могла да се састане са Венус Вилијамс или Маријом Терезом Торо-Флор.

Уколико Бојана Јовановски на старту савлада Италијанку Роберту Винчи, у другом колу састаће се са победницом меча Ан-Софи Местах - Јекатерина Макарова, која је постављена за 10. носиоца.

Отворено првенство Аустралије у тенису почиње у понедељак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара