Читај ми!

Новак поражен од Карловића у четвртфиналу Дохе

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поражен је у четвртфиналу турнира у Дохи од Хрвата Иве Карловића – 2:1. Прва два сета одлучена у тај-брејковима. Један брејк у одлучујућем сету био довољан Карловићу да савлада Новака. Наш тенисер елиминисан и у дублу.

17.30 - Иво Карловић добија трећи сет, а за то му је био довољан један брејк, који је направио у седмом гему одлучујућег сета.

16.53 - Други тај-брејк, ипак, припада хрватском тенисеру. Резултатом 8:6 у одлучујућем гему, Карловић уводи меч у трећи одлучујући сет.

16.42 - И победника другог сета одлучиће тај-брејк. После 24 одиграна гема, није било брејка, оба тенисера љубоморно су сачувала своје сервис-гемове.

15.57 - Новак добија први сет, пошто тај-брејк решава у своју корист резултатом 7:2.

15.52 - После 12 одиграних гемова у првом сету – нема брејка. Победника првог дела игре одлучиће тај-брејк.

15.15 - Почео четвртфинални меч у Дохи, састају се Новак Ђоковић и Иво Краловић.

Новак Ђоковић није успео да се пласира у четвртфинале АТП турнира у Дохи, пошто је поражен од Хрвата Иве Карловића са 2:1 у сетовима (6:7, 7:6, 6:4).

Публика у Дохи имала је прилику да ужива у спектакуларном мечу, иако временски услови нису били идеални. Хладно време и неугодан ветар у великој мери утицали су на квалитет игре два тенисера, али не и на неизвесност меча.

У прва два сета нисмо видели ниједан брејк. Оба тенисера са великим успехом су чували своје сервис гемове, па су оба дела меча завршена у тај-брејку.

Први је припао Новаку Ђоковићу са 7:2, други Иву Карловићу са 8:6, па је победника морао да одлучи трећи, одлучујући сет.

У њему је виђен и једини брејк на мечу, а направио га је Иво Карловић у седмом гему трећег дела игре.

Хрватски тенисер успео је до краја да сачува свој сервис и тако забележи једну од највећих победа у својој каријери.

Турнир у Дохи се игра за укупан наградни фонд од 1,22 милиона долара.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво