Читај ми!

Новаку титула, Федерер одустао због повреде!

Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић без борбе је освојио титулу на завршном Мастерсу у Лондону, пошто је Роџер Федерер морао да одустане од наступа услед повреде леђа. Новак је одиграо егзибициони меч са Ендијем Маријем.

Финални меч завршног турнира сезоне за тенисере између Новака Ђоковића и Роџера Федерера није одигран, пошто је швајцарски тенисер одустао од наступа због повреде леђа.

То значи да је титула припала најбољем светском и српском тенисеру, Новаку Ђоковићу, који је раније ове седмице обезбедио прво место на АТП листи на крају сезоне.

Да са Федерером нешто није у реду, могло се наслутити када је закаснио на обавезни тренинг пре меча чак 45 минута.

Касније поподне су добро обавештени тениски новинари и сајтови пренели да постоји могућност да "Федекс" не наступи вечерас, а потврда је стигла око 18 часова на сајту АТП-а.

Федерер је након тога ушао у "О2 Арену" и извинио се публици што неће моћи да одигра меч.

"Нисам спреман за меч, покушао сам све - антибиотике, покушао да се загрејем, али ништа није функционисало. Не могу да се такмичим са Новаком. Надам се да разумете. Желео сам да изађем пред вас и извиним се што нисам у могућности да наступим. Извините још једном", рекао је Федерер публици у Лондону. 

Потом су организатори у Лондону одлучили да публика ипак гледа тенис вечерас, односно да се Новаку супроставити Енди Мари и то у егзибиоционом мечу, у којем ће победити тенисер који први освоји осам гемова.

Новаку је пре почетка егзибиције уручен трофеј намењен победнику последњег турнира у сезони. Том приликом српски тенисер је рекао да му је жао што се Роџер повредио и што се се овај турнир завршио на тај начин.

"Жао ми је што се овако завршава овај турнир и што се Роџер повредио. Штета због свих људи који воле тенис. Нисам од људи који воле да прослављају овакве победе када нема борбе. Надам се да ће следеће године бити другачије. Хвала свима!", рекао је Ђоковић.

Подсетимо, у полуфиналу Ђоковић је са 2:1 победио Јапанца Кеи Нишикорија. На другој страни, Федерер је са 2:1 победио земљака Стана Вавринку.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара