Читај ми!

Спектакл у Лондону, Федерер у финалу!

Федерер – Вавринка 2:1 (4:6, 7:5, 7:6). Роџер Федерер после велике борбе савладао Стана Вавринку и у недељу ће у великом финалу играти против Новака Ђоковића. Вавринка пропустио чак четири меч лопте, на крају квалитет и искуство Федерера одлучили меч. Финале је на програму у недељу од 19 часова, уз директан пренос на РТС-у.

Роџер Федерер је у финалу завршног Мастерса у Лондону! После готово три сата игре, Федекс је савладао Стана Вавринку са 2:1 у сетовима, па ће у борби за последњи АТП трофеј у сезони играти против Новака Ђоковића.

Велики спектакл виђен је у О2 арени у Лондону, коначно. Два Швајцарца пружила су публици оно што се и очекивало од полуфинала, Стан Вавринка пропустио чак четири меч лопте, Федерер стигао до 15 победе у 17. међусобном дуелу.

Вавринка је одлично одиграо први сет. Један брејк био му је довољан да освоји тај део меча, резултатом 6:4.

Други сет припао је Федереру, иако је Вавринка имао брејк предности. Ипак, искусни Роџер смогао је снаге да у своју корист реши други део игре (7:5) и одведе меч у одлучујући сет.

Трећи сет донео је много узбуђења. Вавринка је поново имао брејк предности, при резултату 5:4 на свој сервис није успео да реализује три меч лопте, па је одлучујући сет отишао у тај-брејк.

После бројних преокрета, Вавринка не користи још једну меч лопту, при резултату 6:5 у одлучујућем гему, што Федерер користи и букира карту за велико финале.

Ђоковић и Федерер до сада су се састајали 36 пута и швајцарски тенисер води са 19-17 у победама.

Финални меч на програму је у недељу од 19 часова, уз директан пренос на РТС-у.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара