Читај ми!

Моћ броја један, Новак у полуфиналу!

Ђоковић - Бердих 2:0 (6:2, 6:2). Још једна сјајна партија најбољег тенисер света Новака Ђоковића. Поново је био немилосрдан, а жртва је овог пута био Чеха Томаш Бердих у последњем колу А групе завршног турнира у Лондону. Меч у О2 Арени је трајао 69 минута. После меча нашем асу уручен је трофеј за најбољег тенисера света у 2014. години. Противник у полуфиналу је Јапанац Кеи Нишикори.

Новак Ђоковић наставља доминацију у Лондону. Публика у О2 Арени поново је уживала у фантастичним потезима нашег аса. Неизвесност је изостала, Бердих није имао начина да се супротстави најбољем. Наш тенисер је одржао још један час тениса и приказао све лепоте белог спорта. 

Српски тенисер Новак Ђоковић завршиће 2014. годину на првом месту АТП листе, пошто се без пораза пласирао у полуфинале Завршног АТП Мастерса у Лондону.

Ђоковић је поптуно доминирао у мечу. За 10-ак минута повео је са 3:0, а Бердих је свој први гем у мечу освојио у петом гему. Први тенисер света је добро сервирао и за пола сата игре повео у мечу.

Српски тенисер наставио је са добром игром и у другом сету, поново је противнику је дозволио да освоји само два гема и за 69 минута игре остварио 17. победу у 19 дуела са Бердихом.

Ђоковић ће као првопласирани у Групи А у полуфиналу играти против Јапанца Кеија Нишикорија, другопласираног из Групе Б. Прво место у Групи Б са све три победе освојио је Швајцарац Роџер Федерер, а његов противник у полуфиналу, биће познат после дуела Марина Чилића из Хрватске и Швајцарца Станисласа Вавринке.

Ток меча:

16.22 - Крај меча. Новак је рутински привео сет крају, стекао три меч лопте на свој сервис, искористио прву за 6:2 у другом сету.

16.12 - Ђоковић наставља у истом ритму, поново на сервис противника има шансу за брејк. Бердих успева да се одбрани и стигне до изједначења, а потом и до гем шансе. Ново изједначење. Чех коначно, из трећег покушаја, успева да освоји свој сервис у другом сету и смањи на 4:1. 

16.02 - Новак наставља доминацију. Након освојеног свог сервиса поново осваја две везане брејк лопте, користи прву и води са 3:0.

15.55 - Бердих је лако дошао до 40:0. Међутим, Новак је са неколико фантастичних ретерна успео да преокрене и стигне до брејк шансе. Успева да је искористи и поново стиже до раног брејка.

15.49 - И други сет сервисом је отворио Томаш Бердих.

15.46 - Након мирног периода игре у коме су оба тенисера освојила своје сервис гемове, уследио је Новаков сервис за сет. Као и током целог сета, наш ас је сигуран на свој сервис, потврђује доминацију у овом мечу и осваја гем и сет - 6:2 у првом сету. Овај период игре трајао је 31 минут игре.

15.33 - Новак наставља са константним притиском на сервис противника. Поново долази до 0:30, међутим Бердих успева да се извуче и са четири везана поена освоји свој сервис гем и смањи на 4:1.

15.25 - Нови сервис Чеха и нови напад нашег аса, овог пута осваја две везане брејк шансе. Прва одлази у неповрат, другу користи и води са 3:0.

15.20 - Новак је потом био неумољив и на свој сервис и повео са 2:0. Освајањем другог гема у мечу Ђоковић је обезбедио пласман у полуфинале завршног Мастерса.

15.16 -  На самом стартунаш тенисер притиска сервис противника - 0:30, а потом долази до три везане брејк лопте. Користи прву и долази до раног брејка.

15.14 - Почео је меч између Новака Ђоковића и Томаша Бердиха,

15.06 - На подбацивању новчића више среће је имао Бердих, и изабрао је да први сервира.

15.04 - Тенисери улазе у О2 Арену. Након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара