Читај ми!

Новак преслишао Вавринку

Ђоковић - Вавринка 2:0 (6:3, 6:0). Новак је одувао са терена и Швајцарца Станислаза Вавринку. За само 65 минута игре наш ас је стигао до убедљиве победе. Ривал Ђоковића у трећем колу је Чех Томаш Бердих. Директне преносе из лондонске О2 Арене пратите на каналима РТС-а.

Још један час тениса нашег Новака Ђоковића. Овог пута "лош" ученик био је Швајцарац Станислас Вавринка, који је у другом сету једва чекао да напусти терен. Противник је успео на старту меча да поведе са 2:0, а потом је на терену био само један играч наш ас. Новак је Швајцарцу до краја меча дозволио да освоји само један гем. Наредни ривал је Чех Томаш Бердих.

Меч 2. кола А групе показао је да ће српски тенисер готово извесно успети да оствари циљ, јер је против Вавринке, тренутно светског броја четири, поновио игру из стартног дуела против Марина Чилића и просто почистио ривала са терена.

Ђоковић је играо тако да је гледалиште у О2 Арени оставио готово без даха. Потпуно је доминирао, а спектакуларним тенисом показао због чега је тренутно најбољи играч данашњице.

Расположени српски ас одушевио је навијаче у свим сегментима игре, Вавринка је био без икаквих изгледа да му се озбиљније супротстави, па је положио оружје након само нешто више од сат борбе.

Ђоковић се на прави начин реванширао Швајцарцу за пораз на овогодишњем Аустралијан Опену и забележио 16. победу у њиховом 20. међусобном окршају.

Српски тениски мајстор у последњем колу А групе у петак игра против Чеха Томаша Бердиха, који је раније у првом мечу савладао Чилића са 6:3, 6:1.

Ток меча:

22.21 - Уследио је Новаков сервис за меч. Без проблема долази до две везане меч лопте, користи  другу и добија меч, 6:0 у другом сету.

22.17 - Новак је незадржив у другом сету. Након освојеног свог сервис гема, поново је на сервис Швајцарца дошао до три везане брејк лопте, искористио је другу и повео са 5:0.

22.10 - Новак наставља са доминацијом. Нови сервис Швајцарца и нове три везане брејк шансе за нашег аса. Користи прву и долази до два брејка предности - 3:0.

22.02 - Други сет сервисом је отворио Швајцарац. Новак одмах напада и осваја две везане брејк лопте. Прва одлази у неповрат. Другу Ђоковић користи и долази до раног брејка.

21.56 - Уследио је Новаков сервис за сет. Наш тенисер брзо осваја три везане сет лопте, користи другу за 6:3 у првом сету. Овај период игре трајао је 41 минут.

21.54 - После велике борбе на сервис Швајцарца наш тенисер долази до прве сет лопте. Вавринка успева да се извуче и прекине Новаков низ од пет везаних гемова, 5:3. 

21.44 - Новак је сигуран на свој сервис и долази на корак од освајања првог сета.

21.40 - Ђоковић наставља да ломи противника. Поново без проблема осваја свој сервис. Затим одизима сервис противника, поново без изгубљеног поена, 4:2.

21.34 - Након лагано освојеног гема, Новак поново притиска сервис противника. Осваја три везане брејк лопте, користи прву и враћа брејк. Оба гема Новак је освојио без изгубљеног поена.

21.26 - Већ у наредном гему наш тенисер узвраћа. Напада сервис противника долази до 0:30. Швајцарац успева да се врати, 30:30. Ипан Ђоковић долати до прве брејк лопте у мечу, не користи је. Вавринка користи своју другу шансу да освоји гем и води са 2:0. 

21.23 - На самом старту проблеми за нашег тенисера. Успео је да неутралише две брејк шансе за противника, потом пропушта једну прилику да реши гем у своју корист. Вавринка осваја трећу прилику, коју користи и долази до раног брејка.

21.15 - Почео је меч. Новак је сервисом отворио меч.

21.05 - Играчи су на терену О2 Арене, након загревања очекујемо почетак меч.На подбацивању новчића Новак је имао више среће и изабрао је да први сервира.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара