Читај ми!

Ђоковић се мучио, али победио Кукушкина!

Ђоковић–Кукушкин 2:1 (6:3, 4:6, 6:4). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је тек после два сата и три одиграна сета успео да победи Казахстанца Михаила Кукушкина са 2:1 и пласира се у четвртфинале Мастерса у Шангају. Следећи противник Нолету биће Шпанац Давид Ферер. Ђоковић: Против Кукушкина најтежи меч на турниру.

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Шангају, где брани титулу, пошто је савладао Казахстанца Михаила Кукушкина са 6:3, 4:6, 6:4.

Први рекет Србије није био на очекиваном нивоу, мучио се на почетку меча, изгубио други сет, у трећем му није све ишло глатко, али је на крају у одлучујућим тренуцима знао да преокрене резултат и матира противника.

Било је јасно већ на почетку дуела да Кукушкин неће бити "лак залогај". Ђоковић се опустио после добијеног првог сета, а Казахстанац није губио присебност, већ је у другом делу игре повео са 3:0, уз један брејк.

Српски тенисер је успео да одговори на овај изазов, вративши брејк у десетом гему (5:4), али је зато изгубио следећи на свој сервис.

Ђоковић је у трећем сету с великом муком дошао први до брејка (3:2) и до краја успео да задржи дистанцу у односу на захукталог Кукушкина, искористивши прву меч лопту.

Ђоковић ће се у борби за место у полуфиналу састати са Шпанцем Давидом Ферером који је био бољи од Британца Ендија Марија са 2:6, 6:1, 6:2.

Новак води против Ферера у међусобним мечевима са 12:5.

Ђоковић: Против Кукушкина најтежи меч на турниру

Тенисер Новак Ђоковић рекао је да му је меч против Казахстанца Михаила Кукушкина на турниру у Шангају био најтежи који је до сада одиграо у Кини.

"Гурао ме до последњег поена. Заслужује признање због тога како је играо. Неки ударци су били невероватни. Никад нисам играо против њега тако да ми је било тешко да уђем у меч. Правио је винере са свих делова терена", рекао је Ђоковић после меча.

"Данашњи меч је најтежи меч који сам до сада одиграо у Кини. Стварно ми је драго што сам успео да останем ментално јак, ово је дефинистивно нешто што ми даје више самопоуздања", рекао је Ђоковић.

Овако је протекао меч:

14.50 - Један направљени брејк у трећем сету Новак је сачувао до краја сета (6:4) и завршио тежак меч са Кукушкином победом од 2:1.

14.43 - Кукушкин се не предаје, али Ноле држи свој сервис и стечени брејк – 5:3.

14.26 - Први до брејка у трећем одлучујућем сету долази Новак, који је повео 3:2 и имаће сервис да то и потврди.

14.15 - Ђоковић је имао брејк шансу у прилично дугом првом гему трећег сета, али је Кукушкин ипак успео да се "ишчупа" и поведе са 1:0. Потом Новак веома сигурним сервисима долази до 1:1.

14.01 - Нови брејк за веома расположеног Кукушкина, који осваја други сет са 6:4 и укупних 1:1 у сетовима. Победника ће одлучити трећи сет, што је, по свему виђеном, можда и најправедније.

13.53 - У последњем тренутку, Новак прави брејк у другом сету, смањује на 4:5 и сервира за потпуно поравнање.

13.49 - Новак осваја гем за 3:5, али Кукушкин сервира за сет.

13.43 - На 30:30 у седмом гему, Кукушкин два пута добро сервира и долази до великих 2:5 у другом сету. Новак сервира за опстанак у сету.

13.39 - Иако је имао проблема, Новак ипак осваја шести гем и смањује предост Кукушкина на 2:4.

13.30 - Уследили су сигурни сервиси оба тенисера за тренутних 1:3 у другом сету.

13.24 - Брејк за Казахстанца за 2:0 у другом сету.

13.20 - Први сет за Новака који је експресно одсервирао и без изгубљеног поена у гему дошао до вођства у првом сету – 6:3.

13.16 - Брејк шанса за Новака! Тек у осмом гему првог сета Ђоковић успева да угрози сервис противника, користи прву прилику и брејк шансу претвара у вођство за 5:3. Новак сервира за вођство у првом сету.

12.57  - Брејк шанса за Кукушкина, али Новак не дозвољава изненађење. Са два аса анулира предност противника, а онда осигурава свој гем за 2:1. Сервира самопоуздани Кукушкин.

12.53 - Кукушкин узвраћа истом мером и осваја свој сервис гем без изгубљеног поена за 1:1.

12.48 - Почео је меч Новака Ђоковића и Михаила Кукушкина. Први сервира Ђоковић и добија гем без изгубљеног поена.

12.35 - Meч Ђоковића и Кукушкина почеће са десетак минута закашњења у односу на најављени термин. Играчи се загревају на терену.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара