Читај ми!

Ноле у полуфиналу Пекинга

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале АТП турнира у Пекингу пошто је савладао Бугарина Григора Димитрова са 2:0 (6:2,6:4). Противник Новаку Ђоковићу у полуфиналу АТП турнира у Пекингу биће британски тенисер Енди Мареј који је савладао Марина Чилића из Хрватске са 6:1, 6:4.

Меч су обележили преокрети у другом сету, док је први сет наш тенисер суверено привео крају у своју корист.

У првом сету брејком већ на другом сервис гему Димитрова Ђоковић долази у предност коју, новим брејком у финишу, претвара у освајање првог сета са 6:2.

У другом сету Новак поново на другом сервис гему противника осваја брејк. Димитров узвраћа рибрејком и враћа се у меч, али Ђоковић поново осваја нови брејк за очување предности, да би у финишу новим брејком добио меч после сат и 30 минута игре.

Противник Новаку Ђоковићу у полуфиналу АТП турнира у Пекингу биће британски тенисер Енди Мареј који је савладао Марина Чилића из Хрватске са 6:1, 6:4.

Овако је текао меч:

08.19 - Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале турнира у Пекингу. Као да се тргао после осцилација у другом сету, Ђоковић поново у финишу сета осваја брејк и победу у мечу са Димитровим. 

08.13 - Димитров успева да се врати у меч искористивши прву брејк лопту која му се указала и смањује на 5:4. 

08.10 - Нове две шансе за брејк Ђоковића, али Димитров успева да се спасе и остаје у мечу са 5:3 у другом сету. Ђоковић сервира за победу у мечу. 

08.00 - Ђоковић узвраћа новим брејком и поново преузима предност на 4:2. 

07.54 - Димитров успева да освоји Новаков трећи сет и остаје у мечу смањујући на 3:2. 

07.49 - Чини се да је други сервис гем критичан за Димитрова. Ђоковић долази у нову шансу са две брејк лопте. Пспева другу да реализује за вођство од 3:1 у другом сету.  

07.27 - Нови брејк за Новака у финишу сета који наш тенисер добија са 6:2. У другом сету опет Новак сервира први. 

07.22 - Димитров се поново нашао у брејк шанси, али Новак успева да је отклони, добије сервис и осигура предност на 5:2.

07.14 - После краће паузе, Димитров успева да сачува свој трећи сервис за 4:2. 

07.08 - Брејк за Новака! После кризе на свом сервису Ђоковић прелази у офанзиву и успева да експресно одузме сервис Димитрову за вођство од 3:1. Онда незадрживо добија свој сервис без изгубљеног поена.

07.02 - Брејк шанса за Димитрова! На другом сервису Ђоковића, Димитров долази до три брејк лопте, али Новак изједначује. У наставку нове три предности за Димитрова, али Новак успева да сачува свој сервис за 2:1.

06.49 - Новак Ђоковић почео је четвртфинални дуел са Бугарином Григором Димитровим на АТП турниру у Пекингу. Меч стартовао са 20-так минута закашњења од предвиђеног термина. Први на сервису Ђоковић.

На Новаковом путу ка новој титули у Пекингу стоји Григор Димитров, са којим најбољи светски тенисер игра меч четвртфинала.

Биће то шести међусобни меч, а у претходих пет Новак је добио четири а Бугарин само један дуел.

Последњи пут састали су се на Вимблдону и тај сусрет припао је Новаку са 3:1 у сетовима.

Новак је у пару са Филипом Крајиновићем предао меч четвртфинала дублова Фоњинију и Мaјеру. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије