Тенисери допутовали у Бангалор, Новак не игра

Тенисери Србије допутовали су у Бангалор, где ће играти против селекције Индије у баражу за опстанак у Светској групи Дејвис купа. Новак Ђоковић због умора неће бити део састава.

Српски Дејвис куп допутовао у индијски град Бангалор на меч против домаће селекције.

У Бангалор су допутовали Душан Лајовић, Филип Крајиновић и Илија Бозољац, селектор Богдан Обрадовић и остатак тима, а Ненад Зимоњић ће се прикључити екипи у понедељак. Србија на овом мечу неће имати помоћ најбољег тенисера света, Новака Ђоковића.

"Наш најбољи и први тенисер планете Новак Ђоковић дефинитивно неће доћи у Индију. Највећи разлог је умор", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је додао и да Ђоковић верује у победу Србије.

"Новак је имао изузетно напоран део сезоне и потребан му је предах, а путовање у Индију изискује огромне напоре, не само по питању путовања, доласка са једног на други крај планете, из Њујорка у Бангалор, већ и тешке услове за игру овде, висока влажност и велика надморска висина. Новак верује у победу нашег тима и свим срцем је уз нас", казао је Обрадовић, који се потом осврнуо на непосредне околности које су дочекале и које очекују српске репрезентативце у Бангалору.

"Путовање је добро прошло, па је тим одморан допутовао у Бангалор. Домаћин нам је приредио сјајну добродошлицу, а на нама је да добро радимо и да се припремимо за важан меч против Индије. Дошли смо недељу дана раније да бисмо се максимално спремили, јер су услови за игру у Бангалору тешки због надморске висине која је већа од 800 метара", рекао је Обрадовић.

"Велика је влажност, игра се под отвореним небом и неће бити лако. Али пробаћемо од првог поена да доминирамо у мечу. (Сомдев) Деварман и (Јуки) Брамбри су ривали који су победиви у синглу, а у дублу ћемо видети ко ће играти са (Ненадом) Зимоњићем", додао је Обрадовић.

Меч за опстанак у Светској групи Дејвис купа игра се од 12. до 14. септембра у Бангалору.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво