Читај ми!

Сензација, Нишикори савладао Новака

Ђоковић - Нишикори 1:3 (4:6, 6:1, 6:7 /4:7/, 3:6). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале Ју-Ес опена. За сензацију се побринуо Јапанац Кеи Нишикори, који је успео да га савлада у четири сета. Другог финалисту ће одлучити дуел Роџера Федерера и Марина Чилића.

Кеи Нишикори је после велике борбе зауставио Ђоковића у походу ка петом узастопном финалу на грен слему у Њујорку. Српски тенисер није приказао игру која се очекује од првог рекета света у полуфиналу једног великог такмичења, које је освојио 2011. године.

Ђоковић није бриљирао, играо је по принципу "топло-хладно" и деловао потпуно деконцентрисано на терену.

Са друге стране мреже имао је изузетно мотивисаног и распложеног Јапанца, који је неочекивано лако излазио на крај свим покушајима нашег аса и после скоро три сата игре дошао до првог грен слем финала у каријери.

"Не знам шта се догађа. Био сам нервозан јер је то било моје прво полуфинале на грен слему, али невероватан је осећај победити најбољег играча на свету. Услови су били тешки, али изгледа да волим да играм дуге мечеве", рекао је Нишикори после меча.

Нишикори је тако постао први азијски тенисер у историји који ће играти финале једног грен-слема.

Противник јапанском тенисеру у финалу турнира у Њујорку биће бољи из дуела између Роџера Федерера и Марина Чилића.

Ток меча:

21.02 - Лош почетак нашег тенисера, на старту четвртог сета Јапанац му одузима сервис, а може се рећи да му га је новак буквално поклонио својим неизнуђеним грешкама. У наредном гему Новак не користи три везане брејк лопте. Уследио је период сета у коме су оба тенисера била сигурна на свој сервис, стим што је Јапанац чувао брејк предности.

Новак је сервирао за останак у мечу, Нишикори је напао и дошао до две везане меч лопте. Ђоковић не успева да се извуче, Јапанац користи другу меч лопту и добија четврти сет са 6:3.

20.28 - Велика борба у трећем сету. Прво је Новак напао сервис противника, у трећем гему, који је трајао 11 минута, Новак је пропустио четири брејк шанси. Јапанац успева да се извуче и освоји свој сервис. Идаље се Нишикори мучио на свој сервис, али успева да га задрћи. У осмом гему на сервис нашег аса, противник долази до брејк шансе, уследио је фантастичан ритерн и Јапанац долази до брејка, 5:3. У наредном гему Ђоковић креће на све или ништа у покушају да врати брејк. Осваја брејк шансу, двострука сервис грешка Јапанца и наш тенисер враћа брејк. Потом су оба тенисера била сигурна на своје сервис па је сет решен у тај-брејку.

Сјајан старт Нишикорија уз два мини брејка долази до предности од 4:0. Наш ас успева да врати један мини брејк. Међутим, Новак прави двоструку сервис грешку и Јапанац поново има два мини брејка предности, 5:2. Нови мини брејк овог пута за нашег тенисера, а потом и двострука сервис грешка Нишикорија и Новак враћа и други мини брејк, 5:4. Ипак први до сет лопте долази Јапанац уз још један мини брејк 6:4. Новак греши и Јапанац добија сет, 7:4 у тај-брејку.

19.22 - Други сет убедљиво је добио Новак Ђоковић са 6:1. Коначно су ствари дошле на своје место. Након уводних гемова које су тенисери решили у своју корист, Новак је преузео иницијативу. Напао је сервис противника и дошао до брејка предносту. У наставку је одлично сервира, а Јапанац није имао решења за игру нашег аса. Ђоковић му до краја сета није дозволио да освоји ниједан гем.

18.51 - Кеи Нишикори је добио први сет резултатом 6:4. Јапанац је боље ушао у меч. Већ у трећем гему долази до брејка. Новак успева да узврати већ у наредном гему и стигне до изједначења 2:2. Нишикори наставља са добром игром и у седмом гему поново одузима сервис нашем асу, 4:3. Новак неуспева да се врати у сет. Јапанац рутински добија наредна два своја сервиса и добија први сет.

18.13 - Почео меч између Новака Ђоковића и Кеија Нишикорија.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво