Читај ми!

Крунић: Слушала сам само себе!

Српска тенисерка Александра Крунић, која је на овогодишњем УС Опену стигла до осмине финала, оценила је да је својеврсно чудо у Њујорку остварила захваљујући пре свега психолошкој стабилности.

Интересовање за каријеру Александре је одједном порасло. Њен напредак није остао непримећен. Није полетела, чврсто стоји на земљи, размишља о наредним турнирима и пред себе поставља нове циљеве, како на личном плану тако и репрезентативном.

"Напредовала сам на психолошком плану, сада много боље контролишем емоције. Немам више толике успоне и падове. Више верујем себи и не гледам толико у тренера, односно, преузимам потпуну одговорност на себе", рекла је Крунићева на конференцији за медије у седишту Тениског савеза Србије у Новом Београду.

Двадесетједногодишња тенисерка истакла је да је формула њеног успеха у Њујорку у борбености и потпуној менталној стабилности.

"Најбоље је да тенисер слуша свој карактер, тако ће најбоље остварити циљеве, што је мени пошло за руком у Њујорку. Осетила сам да сам сазрела да се носим са притисцима", нагласила је Крунићева и признала да су више од победе против Чехиње Петре Квитове изморили медији.

"Одједном се сручила читава бујица питања и интересовања за мене и моју каријеру, али то прихватам зато што се ради о специфичном тениском свету. С друге стране, то јесте застрашујуће ако немате тим који вас штити", казала је српска тенисерка и додала да су јој од велике помоћи били тренер Бане Јевремовић и Биљана Веселиновић.

Крунићева се осврнула на меч против Квитове, шампионке Вимблдона и тренутно четврте на WТА листи, који је лансирао у сам врх тениске елите пошто ће од следећег понедељка напредовати 54 места и 91. на свету.

"Против Квитове сам играла као да имам дупло више година. Била сам потпуно смирена и у сваком трренутку сам знала шта хоћу", констатовала је Крунићева и истакла да је вероватно могла да узме још један велики "скалп" против Белорускиње Викторије Азаренке, али да је психолошки притисак био веома
велики.

"Водила сам против ње са 1.0 у сетовима и 4:3. Међутим, у једном тренутку ми је прошла мисао да ћу победити једну такву тенисерку и проћи у четвртфинале. Та мисао ме је потпуно блокирала и на крају са поражена", казала је српска тенисерка.

Оне је посебно истакла помоћ коју је током турнира добијала од Јелене Јанковић у виду савета и препорука.
"Јелена ми је сваки дан давала понеки савет, помагала и желела да успем и будем најбоља", рекла је Крунићева додајући да су јој на успеху честитале Квитова, Веснина, Макарова, Крајичекова и бројне друге светске тенисерке.

На питање одакле смиреност коју је показивала у дуелу са Квитовом одговорила је да је њен караткер "црно-бели" и да нема средине.

"Када сам испуњена позитивном енергијом за мене нема препрека. Надам се да након овог успеха нећу узлетети и да ћу остати и даље чврсто на земљи, али и да се нећу вратити на стари колосек, на којем сам у последње две и по године стагнирала. Најважније је да будем позитивна према себи и да све поступке и одлуке тражим пре свега у себу", рекла је Крунићева.

Она је навела да је њен наредни циљ пласман у главни жреб Аустралијан Опена у јануару, а да ће до тада играти на турнирима, од којих је први у Ташкенту у понедељак.

Што се тиче наступа за националну Фед куп репрезентацију, Крунићева је нагласила да је најважније да српске тенисерке подржавају једна другу и да ће само заједнички моћи да се врате у елитну Светску групу.

"Када будемо играле Ана, Јелена, Бојана, Весна и ја, видећемо ко ће онда моћи да нам парира", поручила је Крунићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво