Читај ми!

Победа за опстанак, са Новаком или без њега

Пред тенисерима Србије је велики изазов – дуел против Индије у Дејвис купу у борби за опстанак у светској групи. Иако састав још није познат, селектор Обрадовић је уверен да, упркос тешким условима за игру, тим може до жељеног тријумфа. Дуел у Индији игра се од 12. до 14. септембра.

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је да ће национални тим, без обзира на евентуални недолазак Новака Ђоковића, покушати да победи Индију и избори опстанак у Светској групи Дејвис купа.

Дуел између Индије и Србије игра се од 12. до 14. септембра у Бангалору, а Обрадовић је, поред Ђоковића, у национални тим позвао Душана Лајовића, Филипа Крајиновића, Ненада Зимоњића и као замену Илију Бозољца.

"Сачекаћемо Ђоковића да заврши Ју-Ес опен. Финале је у понедељак и његов евентулани долазак може да буде у четвртак, дан уочи првог меч, што је изузетно тешко и напорно. Имамо четворицу играча на располагању. Покушаћемо да се добро припремимо, добијемо тај меч и останемо у Светској групи", рекао је Обрадовић.

Он је додао да Србији предстоји тежак посао у Индији због услова у којима ће се меч одиграти.

"Идемо недељу дана раније. Игра се на отвореном, на надморској висини од 800 метара, уз велику влажност ваздуха, биће тешки услови како нама тако и Индијцима. Предстоји нам отворен меч, али покушаћемо од првог поена да доминирамо", рекао је Обрадовић.

Српски тенисери су поразом од Швајцарске дошли у ситуацију да се боре за опстанак у Светској групи.

"Играли смо финале и били мотивисани да наставимо у том правцу и 2013. године, али сви знају шта је уследило, суспензија Виктора Троицког, повреда Јанка Типсаревића. Играли смо против Швајцарске, која је, с обзиром на наш састав, била непобедива у том тренутку. Ипак, мислим да имамо добар тим и можемо да изборимо опстанак", закључио је Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво