Читај ми!

Федерер након преокрета до полуфинала

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у полуфинале Ју Ес опена у Њујорку, пошто је надокнадио два сета заостатка и победио 24. тенисера света, Француза Гаела Монфиса са 3:2 у сетовима (4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2).Федерер ће у полуфиналу играти против 16. тенисера света Марина Чилића из Хрватске.

Меч је трајао три сата и 23 минута, а трећи тенисер света Федерер је спасао три меч лопте и пласирао се у девето полуфинале Ју Ес опена, а прво од 2011. године.

Федерер ће покушати да освоји рекордну шесту титулу у Њујорку, чиме би претекао Пита Сампраса и Џимија Конорса по броју освојених титула на Флашинг Медоузу у Опен ери.

"Суочавао сам се са меч лоптом и то није било забавно, пошто сам био близу да погнуте главе одем са терена, дођем у свлачионицу, па затим на обавезну конференцију за новинаре, а то би све било узашно да сам изгубио", рекао је Федерер, освајач 17 гренд слем турнира.

"Тешко је блокирати таква осећања, али се тргнеш јер знаш да немаш довољно времена. Помислиш да мораш да покушаш све и погодиш добар први сервис... Морао сам да се суочим са тим и да то прихватим", додао је Федерер.

Монфис је покушао да се пласира у своје друго полуфинале неког гренд слем турнира.

Федерер ће у полуфиналу играти против 16. тенисера света Марина Чилића из Хрватске, који је победио Томаша Бердиха из Чешке са 6:2, 6:4, 7:6 и тако се пласирао у своје друго гренд слем полуфинале. То ће бити њихов шести дуел, а свих пет до сада добио је Федерер.

У другом полуфиналу играће први тенисер света Новак Ђоковић и 11. на АТП листи Кеи Нишикори из Јапана. Нишикори је у четвртфиналу победио Швајцарца Станисласа Вавринку са 3:6, 7:5, 7:6, 6:7, 6:4.

То ће бити њихов трећи дуел, а Ђоковић је остварио две победе.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара