Читај ми!

Новак у полуфиналу Њујорка!

Новак Ђоковић савладао Ендија Марија у четвртфиналу последњег гренд слема у сезони, резултатом 3:1. "Артур Еш" више личио на гладијаторску арену него на тениски стадион, меч трајао три сата и 33 минута. Портивник у борби за финале биће Кеи Нишикори.

Велики меч на стадиону "Артур Еш", велика победа Новака Ђоковића! Најбољи тенисер света савладао је Ендија Марија са 3:1 (7:6, 6:7, 6:2, 6:4) и пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена, осми пут узастопно.

Ђоковић ће тако имати прилику да се бори за ново финале у Њујорку, а противник ће му бити Кеи Нишикори, који је после велике борбе, помало и изненађујуће, савладао Станисласа Вавринку са 3:2 у сетовима.

Новак је до 13. победе у 21. сусрету против Ендија Марија стигао после исцрпљујуће борбе и три сата и 33 минута игре. Нарочито су дуга и напорна била прва два сета, која су се завршила тај-брејком.

А све је почело брејком, и то на сервис Новака Ђоковића. Ипак, српски тенисер брзо преокреће резултат, два пута одузима сервис ривалу и стиже до убедљивих 4:1 у првом сету.

Мари се, међутим није предавао, враћа брејк и одводи први сет у тај-брејк. У одлучујућем гему Новак је заиграо бриљантно и резултатом 7:1 стиже до првог сета.

У другом делу игре Новак је у два наврата имао по брејк предности, али се упорни Шкотланђанин оба пута враћао у живот и још једном успео да одведе сет до тај-брејка у којем је на крају славио са 7:1.

Када се очекивало да се борба заоштри, Новак као да је додао гас и искористио очигледан умор Марија, који се од средине трећег сета врло тешко кретао по терену. Новак осваја трећи сет уз помоћ два брејка, резултатом 6:2.

И последњи сет донео је велику борбу. Новак је био бољи и сигурнији ривал, али никако није успевао да одузме сервис противнику. Све до десетог гема, када Ђоковић користи другу меч лопту и одлази у полуфинале Ју-Ес опена.

Ђоковић очекивао тежак меч

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је након пласманa у осмо узастопно полуфинале Ју-Ес опена да је очекивао напоран и тежак меч против Британца Ендија Марија.

"Дали смо све од себе. На тренутке то није био леп тенис, јер смо правили много неизнуђених грешака, али то је све била последица тешког и напорног меча, посебно у прва два сета. Знао сам да ће победити онај играч који буде агресивнији. Драго ми је што сам издржао све напоре и прошао у полуфинале", рекао је Ђоковић.

Британски тенисер Енди Мари рекао је да је Новак Ђоковић физички био јачи од њега у мечу четвртфинала.

"Мислим да је физички био јачи од мене на крају. Мало сам разочаран, да будем искрен, јер сам напорно тренирао. Тренирате управо за овакве мечеве, тако да бих волео да сам се осећао боље на крају", рекао је Мари, преносе британски медији.

Ђоковићев наредни противник биће Кеи Нишикори из Јапана, који је победио Станисласа Вавринку из Швајцарске са 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 6:7 (5:7), 6:4.

Биће то њихов трећи сусрет. Српски тенисер је победио 2010. на Ролан Гаросу са 6:1, 6:4, 6:4, док је годину дана касније у Базелу Нишикори био бољи – 2:6, 7:6 (7:4), 6:0.

Овако је протекао меч у Њујорку:

7.16 - Новак је у полуфиналу! Ђоковић прави брејк у десетом гему четвртог сета и добија тај део игре резултатом 6:4.

Мари је деловао прилично исцрпљено, што је Новак искористио и укупним резултатом 3:1 оверио карту за полуфинални меч против Кеи Нишикорија.

6.33 - Поново води Новак, овога пута са 2:1 у сетовима!

Два брејка направио је најбољи тенисер света у трећем делу игре и, за појмове овог меча, лако стигао до освојеног сета.

5.56 - Још један тај-брејк, овога пута Мари излази као победник, занимљиво, истим резултатом 7:1.

Новак је два пута имао брејк предности у другом сету, али је Мари заиграо знатно агресивније и снажним форхендима освојио други део игре.

Резултат је изједначен на 1:1 у сетовима.

4.56 - Сјајан први сет припада Новаку Ђоковићу, и то у тај-брејку резултатом 7:1.

Дуге размене удараца током првог сета, брејкови на обе стране. Све оно што тенис чини динамичним, видели смо у првом сету.

Ипак, у одлучујућем гему, Новак је имао више живаца и дошао до предности у мечу.

3.43 - Почео меч Новака Ђоковића и Ендија Марија.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије