Читај ми!

Ноле поносан на Троицког

Први носилац Отвореног првенства САД у тенису, Новак Ђоковић рекао је после меча да му није било лако да победи Филипа Колшрајбера у осмини финала, новинарима је замерио што помало дискредитују његове досадашње противнике и посебно истакао да је поносан на свог пријатеља Виктора Троицког.

Новак Ђоковић је убедљиво са 3:0 савладао Филипа Колшрајбера и пласирао се у четвртфинале последњег гренд слема у сезони.

"Није било лако. Морао сам много да трчим. Филип је тежак противник...Жело сам да будем агресивнији на првом ударцу после сервиса и после ритерна. Хоћу да покушам да изађем на терен и да доминирам игром. То је циљ, на томе сам радио. Знам да имам добру одбрану и да могу да вратим додатну лопту, али опет зашто трошити толико енергије, када је боље завршити у прва два-три ударца", рекао је Ђоковић новинарима у Њујорку.

После убедљиве победе у осмини финала, новинари у Њујорку су оценили да за првог играча света последњи гренд слем сезоне почиње тек у среду, четртфиналним дуелом.

"Мислим да није лепо рећи тако нешто. То је потпуно непоштовање мојих противника са којима сам играо. Мислим да је сјајно што сам до сада играо стварно добар тенис, високог квалитета, али је нормално да ће противници бити тежи како турнир одмиче. Четвртфинале ће бити стварно тешко, али да бих дошао далеко на овом турниру, морам да побеђујем најбоље играче на свету", рекао је Ђоковић.

Он је поздравио и свог друга из репрезентације Виктора Троицког, са којим је све време био у контакту током суспензије због допинга.

"Пратио сам његов случај врло помно. Честитам му на победи. Управо је освојио челенџер у који је дошао из квалификација и победио је у осам-девет мечева до сада. Знате, сада је 250. на свету, нема бодова, ништа, почиње од нуле. Није лако, није лако када је неко био устаљен међу првих 20-30 на свету, а који је био и 11. или 12. Он ми је врло драг пријатељ. Не желим да поново причам о свему што се десило, али поносан сам на њега што се вратио и поново побеђује", рекао је Ђоковић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије