Читај ми!

Александра презадовољна игром у Њујорку

Српска тенисерка Александра Крунић рекла је да је задовољна резултатима које је остварила на Ју-Ес oпену, упркос томе што није успела да се пласира у четвртфинале. Сам пласман у осмину финала турнира био је њен највећи успех у каријери, а у синоћном мечу Александра је, уз мало више среће, могла и корак даље.

Највеће изненађење турнира Александра Крунић је приредила убедљиво савладавши великог фаворита, Чехињу Петру Квитову са 2:0 ( 6:4, 6:4), чиме је придобила симпатије љубитеља тениса. У осмини финала, наша тенисерка је савладана од Белорускиње Викорије Азаренке са 1:2, по сетовима 4:6, 6:4, 6:4.

"Могу да будем поносна на резултате које сам остварила овде. Још је рано за емоције, али сутра када се будем пробудила и разговарала са мојим тимом, сигурно ћу бити поносна", рекла је Крунићева за сајт турнира.

Она је на последњи гренд слем у сезони дошла кроз квалификације да би потом била боља од Пољакиње Катарине Питер (6:4, 6:1), Американке Медисон Киз (7:6, 2:6, 7:5) и Чехиње Петре Квитове ( 6:4, 6:4).

"Ово је веома добар турнир за мене. Добила сам прилику да играм против правих шампионки. Осетила сам да могу да се носим са њима и играм на високом нивоу. То је, свакако, велика ствар и даје ми мотив да наставима да радим. Ако наставим у овом ритму мислим да ћу успети да се домогнем главног жреба на Аустралијан опену, што ми је била жеља и ове године", додала је Крунићева.

Српска тенисерна није очекивала да ће пружити снажан отпор 17. играчици света.

"Била сам нервозна на почетку меча, док нисам освојила први гем. Није било лако, играла сам на централном терену, са доста публике, против Азаренке. Изненадила ме је подршка гледалаца. Чак сам у неком тренутку осетила да су више били на мојој страни него не њеној и ценим то", рекла је Крунићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије