Читај ми!

Новак убедљиво до четвртфинала!

Ђоковић - Колшрајбер 3:0 (6:1, 7:5, 6:4). Новак Ђоковић убедљиво са 3:0 савладао Филипа Колшрајбера и пласирао се у четвртфинале последњег гренд слема у сезони. Наредни ривал Енди Мари, који је у три сета савладао Жо-Вилфреда Тсонгу. Пред Александром Крунић је нови велики изазов у каријери – први пут ће одмерити снаге са Викторијом Азаренком.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД савладавши у осмини финала Немца Филипа Колшрајбера у три сета - 6:1, 7:5, 6:4.

Ђоковић незадрживо граби ка другој титули у Њујорку, где је претходно славио 2011. године. Ни 25. тенисер са АТП листе није представљао озбиљну препреку за српског аса, који је до вечерас лако и сигурно добио Аргентинца Шварцмана, Француза Матјеа и Американца Кверија.

Ђоковић је био расположен за игру, лако се кретао и снажно ударао, а како га је служио и сервис, Колшрајбер је био без изгледа да направи изненађење.

Немац је, истина, свим силама настојао да пружи достојан отпор фавориту.

То је повремено и успевао у другом и трећем сету, међутим, српски тенисер умео је да правовремено подигне игру и задржи одговарајући ритам.

На крају, Ђоковић је после нешто више од два сата рутински окончао дуел са Колшрајбером за пету победу у њиховом шестом међусобном окршају.

У борби за полуфинале Ђоковић ће играти против Ендија Марија, који је у три сета савладао Жо-Вилфреда Тсонгу - 7:5, 7:5, 6:4.

Александра Крунић је једно од најпријатнијих изненађења на Ју-Ес опену, пошто је у претходном колу победила Чехињу Петру Квитову, четврту играчицу света. За ново изненађење и пласман у четвртфинале играће против Белорускиње Викторије Азаренке.

Дуел 145. и 17. тенисерке света играће се на стадиону Артур Еш и први је у вечерњем термину на Ју-Ес опену, односно почеће у један сат после поноћи.

Њих две се до сада нису састајале.

Овако је протекао меч између Новака Ђоковића и Филипа Колшрајбера:

20.57 - Брејк на почетку трећег сета био је довољан Новаку Ђоковићу да освоји тај део игре резултатом 6:4. Први тенисер света тако се победом од 3:0 пласирао у четвртфинале ЈУ-Ес опена.

20.16 - Теже него што се очекивало Новак осваја и други сет резултатом 7:5. Имао је Колшрајбер гем лопту и прилику да узврати Ђоковићу брејк, али на срећу није успео у томе.

20.09 - У трећем сету није било брејк шанси све до 11. гема. Новак тада одузима Немцу сервис и има прилику да на свој сервис дође то тријумфа и у другом сету. 

19.20 - Новак је кренуо силовито, само 27 минута му је требало да добије први сет резултатом 6:1. 

18.50 - Почео је меч на стадиону Луис Армсторон измећу Новака Ђоковића и Немца Филипа Колшрајбера. Наш тенисер користи већ прву прилику да противнику одузме сервис и поведе са 1:0. 

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије