Читај ми!

Белинда Бенчић зауставила Јелену

Јелена Јанковић заустављена је у осмини финала Отвореног првенства САД. Наша тенисерка поражена је од Белинде Бенчић из Швајцарске, 58. на ВТА листи са 2:0 – по сетовима 7:6 (8:6), 6:3.

Јелена Јанковић није успела да понови игру из претходних кола где је била више него убедљива. Наша тенисерка одлично је започела меч, имала је предност од 5:3 и сет лопту на сервис противнице, али није успела да то искористи. 

Бенчићева је успела да се врати у сет и да избори "додатни гем". Швајцаркиња се боље снашла у тај-брејку који је добила 8:6.

Јелена као да је превише жалила за пропуштеним из првог сета, па је наставила да греши док је Бенчићева играла све боље и сигурније. Млада тенисерка је на крају сасвим заслужено славила и обезбедила пласман у наредну рунду такмичења. 

Меч је трајао два сата и два минута. Јелена је имала 38 неизнуђених грешака, четири више од противнице. Млада Швајцаркиња ће се у четвртфиналу састати са Кинескињом Пенг која је била боља од Шафарове.  

Пласманом у осмину финала наша тенисерка је поновила прошлогодишњи резултат из Њујорка и одбранила бодове, али није искористила прилику да новим победема напредује на ВТА листи, где је тренутно десета.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије