Читај ми!

Скромна Александра Крунић

Српска тенисерка Александра Крунић рекла је да није много зависило од ње у победи над Медисон Киз, а да ће исто тако бити и у дуелу са Петром Квитовом у трећем колу Отвореног првенства САД. Крунићева је другу гренд слем победу забележила у три сета – 7:6, 2:6, 7:5.

Анализирајући игру после добијеног меча Крунићева је изразила много комплимената супарници истичући да је успела у тактичком надигравању.

"Није много тога зависило од мене. Требало је да вратим што више њених лопти, а она има јак, мушки сервис. Трудила сам се и да улазим на њен други сервис. Била је тактичка игра, пошто нисам могла физички да се надмећем са њом, као ни са било киме, али могу да трчим, да враћам, да вучем дубоко и да је 'склоним' са терена и да будем концентрисана на свој сервис", рекла је Крунићева.

Српска репрезентативка је добила први сет после велике борбе, али је други глатко изгубила. Она је казала да је то није уплашило.

"Дешавало ми се тако нешто у квалификацијама, да сам остављала скоро сву менталну снагу у првом сету. То се десило и са Медисон, али то не сме да се дешава. Она је млада, па ми је прошло, али са искуснијима не сме. Морам да радим на много ствари, пре свега на физичкој кондицији", рекла је Крунићева.

Следећа противница је двострука победница Вимблдона.

"Она је леворука, што је велики плус. Играла сам са Квитовом на шљаци, што је скроз другачије. Јако је тешко ухватити ритам са овим играчицама. Морам да пазим на њен ритерн и да држим свој проценат сервиса. Нећу да размишљам много о њој, треба да изађем на терен и да размишљам да играм против Квитове, већ да мислим на себе, да урадим све што се од мене тражи и од мене зависи. Ако буде боље, да јој пружим руку", рекла је Крунићева.

Меч против Киз одигран је на стадиону Луис Армстронг, а следећи би могао да се игра на главном, Артур Еш.

"Изашла сам данас на велики терен у фазону 'само да се не избламирам са челенџима, да не тражим нешто погрешно', али било је добро", рекла је Крунићева кроз смех.

Она је казала да су јој главни циљеви пласман у главни жреб Аустралијан опена и одбрана бодова, али и да неће да размишља о томе док је на Ју-Ес опену.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара