Читај ми!

Александра у трећем колу

Александра Крунић успела да се пласира у треће коло Отвореног првенства Америке. Савладала је Американку Медисон Киз са 2:1 по сетовима 7:6 (7:4), 2:6, 7:5. Противница у шеснаестини финала је Петра Квитова.

Александра Крунић наставља са добрим партијама на Ју-ес опену. Прескочила је још једну препреку и пласирала се у треће коло. Након велике борбе у три сета успела је да сломи отпор домаће тенисерке и пласира се у наставак такмичења. У борби за осмину финала очекује је велико искушење, противница јој је трећи носилац на турниру Чехиња Петра Квитова.

Први сет протекао је у равноправној игри. Обе тенисерке чувале су свој сервис и нису дозволиле противници да дође до брејка. Сет је решен у тај-брејку. Александра је имала више концентрације у одлучујућим моментима и добила је овај период игре са 7:4.

У друго сету Крунићева није успела да понови игру из првог сета. Противница користи пад у игри наше тенисерке и лагано уз два брејка долази до предности од 4:0. Потом рутиски привод и сет крају и стиже до изједначења, 6:2 у другом сету.

Трећи сет почео је лоше по нашу тенисерку, противница јој на старту одузима сервис, а након освојеног свог сервис гема води са 2:0. Међутим, Александра се није предавала, успела је да се врати у сет и у шестом гему враћа брејк и стиже до изједначења 3:3. Борба као да је тек почела. Обе тенисерке биле су фокусиране на свој сервис и вребале прилику да притисну сервис противнице.

Одлучучујући је био дванаести гем. При вођству наше тенисерке од 6:5, Александра је напала сервис противнице, експресно долази до три везане меч лопте, користи прву и решава сет и меч у своју корист, 7:5 у трећем сету.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара