Читај ми!

Ноле опет у старој форми

Новак Ђоковић је експресно савладао првог противника на Ју-Ес Опену Аргентинца Дијега Шварцмана са 3:0, по сетовима 6:1, 6:2, 6:4. После меча Ђоковић је изразио задовољство и победом и игром у првом дуелу на турниру.

Наравно, наш ас је био фаворит у овом мечу и није пропустио прилику да похвали ривала коме је ово био први дуел на гренд слему са првим играчем света.

„Задовољан сам првим мечом. Мислим да сам током целог меча добро ударао лоптицу. Дијего је веома талентован играч, креће се веома брзо, рекао бих да мора још мало да ради на сервису, није ме притискао довољно сервисима. Знате како је, није превише висок, па му је зато теже да добро сервира. Али било је јасно да му је ово први велики меч у каријери, први меч на гренд слему са тврдом подлогом, и то на највећем стадиону у вечерњем термину. Сигуран сам да је био нервозан. Играо је добро", рекао је Ђоковић.

Млади Аргентинац Дијего Шварцман показао је да је веома талентован и својом борбеношћу је задобио Ђоковићеве симпатије који га је на крају меча срдачно загрлио.

„Морам да признам да га нисам раније гледао, врло је млад. Желим му све најбоље у наставку каријере и поручујем му да настави да ради. Има таленат, има потенцијал да постигне висок пласман", рекао је Ђоковић.

Новак се осврнуо и на протекли период обележен прераним испадањем у Торонту и Синсинатију, што је забринуло многе љубитеље тениса наговештавајући да је најбољи тенисер света можда у психолошкој кризи.

„Далеко се боље осећам овде. Услови су другачији у односу на оне какви су били док сам тренирао прошле недеље. Нисам тренирао ноћу, па је подлога била бржа него што сам очекивао, али мислим да сам се брзо прилагодио. У суштини сам имао добар тајминг удараца. Последње три недеље, са Торонтом и Синсинатијем, тешко су ми пале на емоционалном плану. Нисам успевао да нађем своју игру, нисам се осећао добро на терену, али знате како, ово је спорт. Свашта ми се десило у приватном животу у последња два месеца, претпостављам да ментално нисам био спреман да се такмичим на високом нивоу какав Торонто и Синсинати траже. Сада је другачије. Поново сам концентрисан и спреман за турнир".

Новак је на челу листе најбољих тенисера света и први носилац у Њујорку, а самим тим и изазов за сваког ривала да у дуелу са њим пружи максимум, што њему свакако доноси додатни притисак.

„Није ми први пут, надам се ни последњи, да сам први носилац. То је привилегија, али и обавеза. Притисак је саставни део спорта, навикао сам на њега. Уживам у њему на тај начин што он даје смисао ономе што радим. Дефинитивно ме додатно мотивише. Уживање је играти ноћне мечеве у Њујорку. Некад се деси да играте до поноћи, некад и дуже. Али као што сам већ рекао, ти вечерњи мечеви су посебна ствар, поготово када је вече отварања. За оба меча стадион је био готово пун, и уживао сам у томе. Увек овде уживам".

Ђоковић ће у другом колу играти против Француза Пол Анри Матијеа, 81. тенисера света. То ће бити њихов седми дуел, а српски тенисер остварио је пет победа, од којих четири узастопне.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара