Читај ми!

Ђоковић: Одиграћу најбоље што могу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да не сматра да је главни фаворит за освајање Ју-Ес опена, али и додао да на последњем гренд слем турниру у овој години има највише циљеве. Ђоковић је додао да не познаје превише првог противника – Аргентинца Шварцмана, који нема шта да изгуби у том дуелу, али и да је искуство ипак на страни првог тенисера света.

Српски тенисер је постављен за првог носиоца, а сутра ће му први ривал на турниру бити Аргентинац Дијего Шварцман.

"Увек имам највиша очекивања, посебно у овој фази каријере где осећам врхунац физичке снаге. Желим то да искористим и победим што више мечева, али има доста добрих тенисера. Ово је последњи гренд слем и желим да одиграм најбоље што могу. Биће дуг пут до трофеја, али ја сам се спремио за то. То што Надал не игра мења доста ствари, пошто се годинама налази на врху. Нико није фаворит, сви крећу од нуле и све је отворено", рекао је Ђоковић у интервјуу за сајт Ју-Ес опена.

Он је додао да не познаје превише Шварцмана, који се налази на 79. месту АТП листе.

"Знам само да је млад и талентован играч и да му је специјалност игра на шљаци. Гледао сам његове снимке и покушаћу да се тактички спремим најбоље што могу. Незгодно је што никад нисам играо против њега, али ће играње на главном терену за њега бити велико искуство. Он нема шта да изгуби, али искуство је на мојој страни", нагласио је први рекет света.

Он је признао да је тренутно више фокусиран на породицу и рођење детета, које се очекује за два месеца.

"Осећам се све боље и то ме охрабрује пред Ју-Ес опен. Желим да одиграм најбоље што могу, пошто нисам успео у Канади и Синсинатију. Нисам био ни близу свог нивоа, али много се ствари издешавало у протекла два месеца и био је то веома емотиван период за мене. Све је то нормално, приоритети се мењају и сада је то моја породица", закључио је Ђоковић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара