Читај ми!

Серена прејака за Ану

Ивановић - Вилијамс 0:2 (4:6, 1:6), крај. Ана Ивановић није успела да се домогне трофеја у Синсинатију. Серена Вилијам била је непрелазна препрека за нашу тенисерку. Ана ће се након овог турнира поново вратити међу десет најбољих тенисерки, биће девета на новој ВТА листи. Aнa: Добила сам од Серене лекцију из сервиса.

Ана Ивановић није имала снаге да се одупре фаворизованој Американки. Серена Вилијам демонстрирала је зашто је и даље најбоља тенисерка света. Наша тенисерка била је равноправан ривал само у првом сету. Потом је уследио пад у игри, који Вилијамсова вешто користи и рутински решава меч у своју користи. Занимљиво, ово је била 62 титула за Серену, а тек је први пут освојила турнир у Синсинатију.

Ивановић је одлично почела меч, у првом гему је направила брејк, а потом је, иако се суочавала са брејк лоптама, повела и са 3:1. Прва тенисерка света је у петом сету успела да спаси чак три брејк лопте и да смањи на 3:2, да би у наредна два гема и преокренула резултат у своју корист.

Наредна два гема су кратко трајала, тенисерке су биле сигурне на свој сервис. У десетом гему је српска тенисерка сервирала за опстанак у сету, али је после две дупле сервис грешке практично поклонила и гем и сет Американки.

У другом сету играла је само једна тенисерка. Ивановић је у другом сету узела само један гем, тако да је најбоља играчица света без много проблема први пут у каријери освојила титулу у Синсинатију.

Aнa: Добила сам од Серене лекцију из сервиса

Српска тенисерка Ана Ивановић рекла је посла пораза у финалу WТА турнира у Синсинатију да је од Американке Серене Вилијамс добила лекцију из сервиса.
После импресивних наступа у претходним мечевима и маратонске борбе у полуфиналу против Марије Шарапове, Ивановићева није имала решења да заустави светског броја један, па је заслужено изгубила.

"Добила сам лекцију од Серене из сервиса. Међутим, био је то одличан меч, иако сам изгубила. Поново сам међу првих 10 у свету, али то заиста није важно. Уживала сам овде на терену", рекла је Ивановићева.

Она је додала да са занимањем ишчекује наступ на предстојећем грен-слему у Њујорку.

"Радујем се УС Опену. То је последњи грен-слем сезоне и један је од најузбудљивијих. Покушавам добро да радим, желим само напред", казала је српска тенисерка.

Млађа од сестара Вилијамс овом победом освојила је 62. WТА титулу у каријери, али прву у Синсинатију.

"Невероватно је да сам коначно победила овде. Веома сам узбуђена. Није било лако против Ане, она удара заиста јако и може свакога да победи", рекла је Вилијамс.

Американки је за тријумф у Синсинатију припала новчана награда од 467.300 долара плус 900 WТА бодова, а Српкињи 227.000 долара и 585 бодова.

 

 

 

Ток меча:

21.13 - Након 62 минута игре серена долази до три везане меч лопте, користи прву и добија меч, 6:1 у трећем сету. Крај меча.

21.10 - Серена поново одузима сервис нашој тенисерки и долази до предности од 5:1 и имаприлику да сервисом реши меч у своју корист.

21.04 - Прва до брејка у другом сету долази Американка. Серена користи прву од две везане брејк шансе у четвртом гему и води са 3:1 у другом сету.

20.55 -  Американка користи пад у игри наше Ане. На старту другог сета након освојеног свог сервиса покушава да стигне до брејка. Ана успева да се одбрани и након велике борбе осваја свој сервис, 1:1.

20.49 - Ана сервира за опстанак, Серена напада њен сервис, 15:30, уследиле су две везане двоструке сервис грешке наше тенисерке и буквално је поклонила гем и сет противници, 6:4 у првом сету. 

20.41 - Ана успева да прекине серију од три везана гема противници, осваја свој сервис, 4:4.

20.35 - Наставља се велика борба. Серена поново прети и сада има три везане брејк прилике. Користи прву и враћа брејк 3:3.

20.30 - Ана наставља са добром игром, користи сваку прилику да нападне сервис противнице, и поново долази до брејк шансе. Снажан сервис Американке, изједначење. Наша тенисерка долази до нове брејк лопте, уследило је ново изједначење. Трећа брејк шанса одлази у неповрат. Сада Вилијамс има гем лопту, уследила је грешка на мрежи и противница успева да освоји свој сервис гем. 

20.24 - Нови напад серене на сервис наше тенисерке. Противница осваја две везане брејк лопте. Ана се успешно брани, 40:40.  Уследило је још једно изједначење накок предности за нашу тенисерку. Ивановићева потом везује још два поена и осваја гем, 3:1.

20.15 - Наша тенисерка не користи две гем шансе на свој сервис, ипак успева да се одупре притиску противнице и освоји свој сервис, 2:0.

20.12 - Ана је кренула храбро. На старту је напала сервис противнице и долази до две везане брејк лопте. Користи прву и води са 1:0.

20.09 - Почео је меч између Ане Ивановић и Серене Вилијамс.

20.02 - На подбацивању новчића срећа је била наклоњена Серени, која је изабрала да сервира на старту меча.

20.00 - Тенисерке су изашле на терен. Након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара