Читај ми!

Новак се намучио против Симона

Најбољи тенисер света поштено се ознојио како би дошао до победе против Жила Симона 2:1 (6:3, 4:6, 6:4). Победом против Француза, Ђоковић је наставио поход на једини пехар са турнира из мастерс серије који му недостаје у каријери. Наредни противник првог рекета света биће бољи из дуела Квери–Робредо.

Први рекет света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло турнира у Синсинатију, након што је савладао Жила Симона са 2:1 (6:3, 4:6, 6:4).

Новак, који је био слободан у првом колу, поштено се намучио како би прескочио прву препреку на турниру, сјајног Француза који се није предавао до последњег момента.

Први је до брејка, и то без изгубљеног поена, у првом сету дошао Симон и повео са 3:2. Међутим, то је, очигледно, био преломни моменат у првом сету, јер је Ђоковић одмах узвратио истом мером, а затим, уз веома сигуран сервис, "везао" и други брејк, а потом још једном одлично сервирао и освојио сет са 6:3.

Многи су, вероватно, помислили да је Ђоковић "сломио" отпор противника, али Француз није. Сличан сценарио као и у првом делу игре, само улоге обрнуте.

Ђоковић је одузео сервис противнику за вођство од 2:1 и одлично играо до осмог гема. Симон је направио брејк за 4:4, освојио поен на свом сервису, а онда уписао још један брејк за 6:4.

Иако је било веома интересантно у прва два сета, трећи је био одлучујући, самим тим изузетно напет. Ђоковић, свакако, није посустајао, а и Француз је видео шансу за победу.

На старту трећег сета, Ђоковић је имао шест брејк лопти, али није искористио нити једну. Ипак, после пет изгубљених гемова, Ђоковић је изједначио на 1:1.

Иако није играо свој најбољи тенис, Ђоковић је успео да направи брејк и поведе са 4:3 и сачува предност до краја.

Наредни ривал Новака Ђоковића боће бољи из дуела Сем Квери (САД)–Томи Робредо (Шпанија). 

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво