Читај ми!

Победа, Новак је у финалу Вимблдона

Ђоковић–Димитров 3:1 (6:4, 3:6, 7:6 /7:2/, 7:6/9:7/), крај. Новак је успео да се пласира у треће везано финале Вимблдона. Након велике борбе и шокантног тај-брејка у четвртом сету, Новак је савладао Димитрова. Противник у финалу - Роџер Федерер. Да би се поново вратио на чело АТП листе, Новаку је потребан тријум у финалу.

Прескочена је и последња препрека до новог финала Вимблдона. После четири сата дуге и беспоштедне борбе, Новак је савладао Димитрова. Није било лако, у тај-брејку четвртог сета наш тенисер спасао је три везане сет лопте, преокренуо и заслужено дошао до тријумфа. Ђоковић чека противника у недељном финалу, а он ће бити познат након дуела Раонића и Федерера.  

У целом првом сету гемови су кратко трајали, тенисери су добро сервирали, а једину шансу за брејк у целом сету имао је Ђоковић у петог гему. Он је тај гем добио са "нулом", и до краја је без већих проблема задржао ту предност и добио први сет са 6:4 за 28 минута игре.

За разлику од првог, у другом је виђена много неизвеснија борба, а готово у сваком гему је један од тенисера имао брејк прилику. Прву је искористио Ђоковић у трећем сету – повео је са 2:1, а потом и са 3:1, али је Бугарин у финишу сета заиграо боље. Уз добру игру Димитрова и грешке српског тенисера, бугарски тенисер је везао пет гемова и изједначио у сетовима на 1:1.

У целом трећем сету виђена је само једна брејк прилика, али је Димитров није искористио, тако да је победник тог дела игре решен у тај-брејку. Други тенисер света био је сигурнији и агресивнији у тај-брејку, који је добио са 7:2 и повео са 2:1 у сетовима.

Велика борба, уз много грешака на обе стране, настављења је и у трећем сету. И Ђоковић и Димитров су до четвртог гема направили по један брејк, да би у наредна два пропустили још пет брејк прилика. У десетом гему Димитров није искористио сет лопту, па је и четврти сет отишао у тај-брејк, који је био неизвестан као меч.

Димитров је уз два мини брејка повео са са 6:3, дошао до три сет лопте, али је Ђоковић успео да преокрене резултат и стигне до прве меч лопте. Ту прву није искористио, али јесте другу, па се после три сата игре пласирао у финале Вимблдона.

Ђоковић је и прошле године играо финале Вимблдона, у коме је изгубио од Ендија Марија. Британски тенисер је ове године поражен баш од Димитрова, у четвртфиналу.

Српском тенисеру је за повратак на позицију број један на АТП листи потребан тријумф на Вимблдону.

Ђоковић: Драго ми је због финала, било је баш тешко

"Он је будућа звезда и један од најбољих играча тренутно. Победио је (Ендија) Марија у четвртфиналу, а ово му је било прво полуфинале... Као и у прошлом мечу, дозволио сам противнику да се врати. У сваком случају, драго ми је да сам у новом финалу", рекао је Ђоковић.

"Димитров има неке сјајне ударце и одличан осећај, а увек игра добро, и под притиском и када му иде, што је саставни део његове игре. Ово је велика победа за мене и драго ми је што сам играо још један занимљив меч, зато једва чекам финале", рекао је Ђоковић.

"Ко год да буде противник, мораћу да играм најбоље што могу. Много ми значи ово финале, поготово зато што сам изгубио у неколико последњих", рекао је Ђоковић.

Ток меча:

17.12 - Крај меча. Новак је у финалу Вимблдона, након победе над Димитровим од 3:1.

17.11 - Новак не користи прву шансу. Потом осваја другу меч лопту, али на сервис Димитрова, користи је и добија тај-брејк са 9:7. 

17.10 - Дупла сервис грешка Димитрова и Новак долази до меч лопте. 

17.08 - Новак успева да спасе две, а потом на сервис димитрова спасава и трећу, 6:6, промена страна. 

17.06 - Новак прави и трећу грешку и дозвољава Димитрову да дође до три везане сет лопте, 6:4. 

17.05 - Неизнуђена грешка нашег аса и на промени страна Димитров има предност мини брејка, 4:2. 

17.04 - Грешка димитрова и наш тенисер враћа мини брејк, 2:3. 

17.02 - Први до мини брејка долази Бугарин, 2:1. Потом је сигуран на свој сервис, 3:1.  

17.00 - И четврти сет биће решен у тај-брејку. 

16.54 - Димитров користи неодлучност Новака на мрежи и долази до брејк, а уједно и сет лопте. Уследио је сервис у тело, који је изненадио противника, изједначење. Новак потом долази до предности, а потом осваја гем, 5:5. 

16.49 - Димитров узвраћа истом мером. 

16.46 - Новак осваја сервис гем без изгубљеног поена, 4:4.  

16.40 - Наставља се велика борба, противници користе сваку шансу да нападну сервис. Сада је Димитров у прилици, 0:30. Новак успева да се извуче, 30:30. Ипак, противник долази до брејк лопте. Новак успева да се одбрани, ђус. Бугарин долази до нове шансе, греши и ново изједначење. Међутим, противник је неумољив и осваја нову шансу за брејк, ново изједначење. Коначно, Новак везује још два поена и осваја гем, 3:3. 

16.31 - Сада Ђоковић притиска сервис противника, долази до нове две везане брејк лопте. Два снажна сервиса Димитрова за изједначење. Потом Бугарин везује још два одлична сервиса и осваја гем.

16.27 - Неколико везаних грешака нашег аса, противник то користи и долази до брејк шансе. Изванредан сервис Новака, изједначење. Нова неизнуђена грешка Ђоковића и Димитров има другу брејк шансу, користи и враћа брејк, 2:2. 

16.21 - Новак напада сервис противника, осваја три везане брејк шансе, користи прву и долази до раног брејка у четвртом сету. 

16.18 - Димитров притиска сервис нашег аса, 0:30. Новак одбија и овај напад, а потом осваја свој сервис, 1:1.

16.15 - Чатврти сет сервисом је отворио Димитров, и без изгубљеног поена осваја гем. 

16.11 - Нови мини-брејк за нашег аса, 5:2, потом је сигуран на свој сервис и добија тај-брејк са 7:2. Новак води са 2:1 у сетовима. 

16.08 - Тај-брејк трећег сета. Први до мини брејка стиже наш ас, потом је сигуран на свој сервис и води са 4:1. 

16.02 - Још један сервис гем Новака без изгубљеног поена, 6:5. 

15.56 - Сјајан сервис гем за нашег аса, без грешке и без изгубљеног поена, 5:4. 

15.54 - Новак напада сервис противника, 15:30. Бугарин преокреће, 40:30, потом наш ас стиже до изједначења. Нова гем лопта за Димитрова, снажан сервис и Димитров успева да се извуче и освоји сервис гем.   

15.46 - Димитров поново прети, на сервис Ђоковића долази до 0:30. Два снажна сервиса, нашег аса, за 30:30. Ипак, Бугарин долази до брејк прилике. Новак одбија напад и осваја гем, 4:3. 

15.35 - Уследио је миран период игре у коме су оба тенисера била сигурна на свој сервис, 2:2 у трећем сету. 

15.25 - Новак коначно прекида серију од пет везаних гемова и на старту трећег сета осваја уводни сервис гем, 1:0. 

15.20 - Велики пад у игри нашег аса, Димитров осваја три сет лопте на свој сервис, користи другу и осваја други сет, 6:3 у другом сету. 

15.17 - Нови проблеми за Новака. Губитком сервиса улио је неопходно самопоуздање Бугарину. Димитров игра као препорођен, поново напада севис Новака, осваја две везане брејк лопте, користи прву и сада он има брејк предности, 3:5.

15.09 - Поново Бугарин напада сервис нашег аса. Осваја две везане брејк шансе. Користи другу и враћа брејк, 3:3. 

15.03 - Ђоковић користи нервозу у игри противника, поново напада сервис Бугарина и осваја нову брејк лопту. Ипак, Димитров успева да се одбрани и освоји свој сервис.

14.57 - Димитров покушава да узврати истом мером, након 40:15 долази до изједначења. Новоизједначење после предности за Новака. Нова неизнуђења грешка нашег аса, трећа у овом гему, и Бугарин долази до прве брејк шансе на мечу. Ђоковић одбија овај напад, и коначно осваја свој сервис и осигурава брејк, 3:1.  

14.51 - Велика борба у трећем гему другог сета. Новак напада сервис противника, у два наврата стиже до изједначења, а потом осваја и брејк лопту. Користи је и долази до брејка предности у другом сету 2:1. 

14.42 - И други сет сервисом је почео Бугарин и без већих проблема решио га у своју корист. 

14.40 - Одлична игра нашег аса у првом сету. Запретио је колико му је било потребно да стигне до брејка, потом је рутински одрадио посао и решио први сет у своју корист. Новак није дозволио противнику ниједну брејк прилику. С друге стране, Димитров се ослања на свој први сервис. Уколико он функционише, Бугарин осваја сервис гемове. У јединој прилици када му то није пошло за руком Новак је лако стигао до брејка, без изгубљеног поена. 

14.38 - Новак сервира за сет. Експресно долази до три везане сет лопте. Користи прву и без изгубљеног поена осваја свој сервис гем. Ђоковић је добио први сет резултатом 6:4.  

14.26 - Новак је и даље сигуран на свој сервис, осигурава брејк, 4:2. 

14.23 - На сервис противника, Новак осваја три везане брејк лопте. Неизнуђена грешка Димитрова и наш тенисер му одузима сервис, 3:2.  

14.11 - Након десет минута игре оба тенисера, без већих проблема, освојила по два своја сервиса.

14.15 - Оба тенисера сигурна на свој сервис, 1:1. 

14.11 - Почео је меч између Ђоковића и Димитрова. Први је на сервису бугарски тенисер. 

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се