Читај ми!

Зимоњић испао са Нестором, прошао са Стосур

Зимоњић и Нестор елиминисани у четвртфиналу дубла на Вимблдону, пошто су са 3:1 у сетовима поражени од Паеса и Штјепанека. Наш тенисер је утеху пронашао у микс дублу, где је у пару са Самантом Стосур успео да се пласира у полуфинале победивши комбинацију Елгин/Родионова са 6:3 и 6:1.

Српски тенисер Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор нису успели да се пласирају у полуфинале Вимблдона, пошто су у четвртфиналу изгубили од Индијца Леандера Паеса и Чеха Радека Штјепанека са 3:1, по сетовима 3:6, 7:6, 6:3, 6:4.

Зимоњић и Нестор су у првом сету четвртфинала два пута одузели сервис противницима, па су после 34 минута игре повели са 1:0.

У другом сету су сви сигурно сервирали, тако да се играло гем за гем, а Зимоњић и Нестор нису успели да искористе четири сет лопте, па је сет отишао у тај-брејк.

Српско-канадски дубл је у тај-брејку имао предност од 5:2, али су Паес и Шјтепанек много боље одиграли финиш тог дела игре и на крају су успели да изједначе на 1:1 у сетовима.

У трећем и четвртом сету, Паесу и Штјепанеку је био довољан само по један брејк како би обезбедили пласман у финале Вимблдона.

Утеха у микс дублу

Неколико сати након тог меча, Зимоњић је у пару са Аустралијанком Самантом Сторус победио Михаила Елгина из Русије и Анастасију Родионову из Аустралије у два сета - 6:3, 6:1.

Зимоњић и Стосурова су за свега 45 минута отворили врата полуфинала у којем ће играти против бољих из меча између пакистанско-руског пара Куреши/Душевина и британског микса Скупски/Броуди.

Српско-аустралијски пар је од старта доминирао, направио брејк за вођство од 3:0 и ту је већ било јасно да меч неће дуго потрајати.

Зимоњић и Стосур су у другом сету после брејка у трећем гему (2:1) ушли у серију коју њихови противници до краја нису прекинули.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се