Читај ми!

Квитова и Бушар у финалу Вимблдона

Петра Квитова прва је финалисткиња овогодишњег Вимблдона, пошто је са 2:0 у сетовима савладала земљакињу Луси Сафарову. Њена противница у суботњем финалу биће Канађанка Ежени Бушар, која је такође у два сета била боља од Симоне Халеп.

Чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у финале Вимблдона, пошто је у првом полуфиналном мечу савладала земљакињу Луси Сафарову са 2:0, по сетовима 7:6, 6:1.

У првом сету вођена је велика борба, противнице су успеле по једном да направе брејк на његовом почетку, а онда се до краја сета играло гем за гем.

Победница првог сета је решена после тај-брејка, а у њему је Квитова направила један мини брејк више, што је било довољно за вођство од 1:0.

Квитова је била много сигурнија у другом сету, имала је контролу све време, добро је сервирала, па је уз два брејка тај део игре за мање од 30 минута добила са 6:1.

Бушар боља од Халеп

Канадска тенисерка Ежени Бушар пласирала се у финале Вимблдона, пошто је у полуфиналу победила Румунку Симону Халеп с 2:0, по сетовима 7:6, 6:2.

Бушар је до прве победе над Халеп, у њиховом другом међусобном дуелу, дошла после сат и 34 минута игре.

Канађанка је тај-брејк првог сета добила са 7:5, пошто је направила четири мини-брејка, један више од Халеп.

У другом сету Бушар је у скоро свим сегментима надиграла Румунку и притом направила два брејка, па је тако изборила своје прво учешће у финалима гренд слем турнира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се