Читај ми!

Новаков трилер против Чилића за полуфинале!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је у четвртфиналу, после велике борбе и преокрета, победио Хрвата Марина Чилића са 3:2, по сетовима 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2. Следећи Новаков противник је сјајни Бугарин Григор Димитров.

Други рекет света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је после велике борбе победио Марина Чилића са 3:2 у сетовима.

Ђоковић ће у полуфиналу играти против Григора Димитрова из Бугарске, који је раније данас победио Британца Ендија Марија са 3:0.

Први носилац на Вимблдону је сјајно почео меч, пошто је лако и за нешто мање од пола сата добио први сет, након што је Чилићу одузео два сервиса.

На почетку другог сета, већ у првом гему, српски тенисер је имао две брејк прилике, али их није искористио. Оно што није пошло њему за руком, јесте Чилићу у четвртом гему. Хрват је тада повео са 3:1, у наредном гему је потврдио брејк, па је сет лако привео крају и изједначио на 1:1.

У трећем сету се водила велика борба, и Ђоковић и Чилић су пропустили по неколико брејк шанси, да би обојица у финишу сета, ипак, направила по један брејк. Победник овог дела игре решен је у тај-брејку, у којем је Чилић направио један мини-брејк више, што му је било довољно за 2:1 у сетовима.

Међутим. Ђоковић је у четвртом сету заиграо знатно боље, па је већ на старту направио два брејка и повео са 4:0, што је до краја сета било недостижно за Чилића.

И пети сет је почео као и четврти. Ђоковић је у првом гему направио брејк, који је одржавао до седмог гема када је још једном одузео сервис Чилићу. У наредном гему српски тенисер је одлично сервирао, не дозволивши Чилићу ни најмању шансу да се врати у меч, па се после три сата и 24 минута игре пласирао у ново полуфинале Вимблдона.

"Тешком муком до победе" 

Новак Ђоковић је после тешко добијеног меча оценио да је с тешком муком извојевао победу против Хрвата Марина Чилића у четвртфиналу Вимблдона.

"Био је ово заиста тежак меч у пет сетова. Знао сам да ће Чилић бити агресиван и пре него што смо ушли у меч. Имао сам шансе у другом сету, али сам доста грешио са основне линије. Последња два сета успео сам да се стабилизујем, слободно сам замахивао и добро враћао ритерн, што ми је на крају донело победу", рекао је Ђоковић.

Други тенисер света је нагласио да изузетно респектује противника у полуфиналу Бугарина Григора Димитрова, који је изненадио прошлогодишњег шампиона Вимблдона - Британца Ендија Марија.

"Димитров је остварио велику победу против Марија. Тиме је показао да је играч кога ће свакако бити тешко победити", рекао је Ђоковић. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се