Читај ми!

Новак преслишао Голубјева

Првог дана Вимблдона, на терену је било двоје српских тенисера, и обоје су савладали своје ривале. Новак Ђоковић је савладао Казахстанца Андреја Голубјева са 3:0 (6:0, 6:1, 6:4), његов наредни ривал је Чех Радек Штјепанек. Бојана Јовановски је савладала Швеђанку Јохану Ларсон са 2:0 и пласирала се у друго коло.

Рутинска победа Новака Ђоковића за 90 минута игре. Казахстанац није имао решења за игру нашег аса. Тек у трећем сету виђена је права борба. Ипак, Новак није дозволио противнику да озбиљније запрети. Довољан је податак да Казахстанац није имао ниједну брејк лопту на мечу. Новаку следи дуел против увек неугодног Радека Штјепанека.

Наш тенисер је одлично ушао у меч. Од самог старта је наметнуо свој стил игре, контролисао сваки поен и редом освајао гемове. Голубјев у првом сету није успео да повеже игру. Ништа му није полазило за руком. Ђоковић користи збуњеност противника и експресно добија први сет са 6:0.

Иста слика и у другом сету. Новак поново неумољив, редом осваја гемове и води са 5:0. Тада Казахстанац, тек из шестог покушаја, осваја свој сервис. У наредном гему наш ас завршава други сет, 6:1.

Права борба виђена је у трећем сету. Голубјев је коначно опустио руку и почео да пружа озбиљнији отпор. Ђоковић наставља да константно притиска сервис противника. У два наврата је пропустио своје шансе, у  петом и шестом гему по две везане брејк лопте. Међутим, противник одбија те нападе и осваја сервисе.

Што није успео у предходна два наврата, Новак успева у деветом гему, одузима сервис противнику и води са 5:4. Потом наш тенисер на свој сервис рутински решава меч у своју корист, 6:4 у трећем сету.

Јовановски у другом колу Вимблдона

Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у друго коло Вимблдона, пошто је победила Швеђанку Јохану Ларсон са 7:6 (7:2), 6:0. Јовановска је после малих проблема у првом сету - у којем је водила са 5:2, да би тек у тај-брејку повела са 1:0 - у наставку меча просто прегазила Швеђанку не препустивши јој ниједан гем.

Трећа тенисерка Србије играће у наставку турнира са победницом меча у којем се састају Белорускиња Викторија Азаренка и Хрватица Мирјана Лучић Барони.

Јовановска четврти пут у каријери игра у другом колу Вимблдона, после 2010, 2012. и 2013. године.

Ток меча Новака Ђоковића:

19.34 - Крај меча Новак је савладао Голубјева са 3:0. Меч је трајао 90 минута игре.

19.34 - Ђоковић на свој сервис долази до прве меч лопте. Користи је за 6:4 у трећем сету.

19.30 - Нови сервис противника и нова шанса за Новака. Користи је и одузима сервис Голубјеву, 5:4.

19.26 - Ђоковић осваја сервис гем са нулом.

19.21 - Наш тенисер поново напада сервис противника. Долази до две везане брејк лопте, пропушта их. Казахстанац потом осваја свој сервис и води са 4:3.

19.13 - Новак појачава. Поново притиска сервис противника и осваја две везане брејк шансе. Голубјев успева да се одбрани и освоји свој сервис.

19.10 - Уследио је период игре где су оба тенисера освајала своје сервисе, 2:2

18.58 - Голубјев осваја свој сервис на старту трећег сета.

18.53 - Новак добија и други сет,  6:1. Други сет је трајао 23 минута игре.

18.46 - Наставља се агонија Казахстанца. Новак му поново одузима сервис, 4:0.

18.38 - Голубјев је ван ритма, стегла му се рука. Новак то користи и долази до три везане бејк шансе, користи трећу и води са 2:0.

18.36 - И други сет сервисом је отворио Ђоковић. Без већих проблема осваја гем.

18.32 - Трећи покушај Голубјева да освоји гем на свој сервис. Новак напада његов сервис и долази до сет лопте, користи је и добија први сет са 6:0. Сет је трајао 24 минута игре

18.25 - Голубјев покушава агресивном игром да парира нашем тенисеру, међутим, безуспешно. Иако је имао 40:15 на свој сервис, Новак успева да изједначи и освоји брејк лопту. Након изједначења осваја нову брејк лопту коју користи за 4:0 у првом сету.  

18.12 - На сервис Голубјева наш тенисер долази до прве брејк шансе на мечу, пропушта је. Осваја другу, али и она одлази у неповрат. Нови фантастичан ритерн нашег аса, за четврто изједначење у гему. Ђоковић потом осваја и трећу брејк лопту, коју користи, 2:0.

18.07 - Новак је сигуран, лагано осваја уводни гем, 1:0.

18.05 - Почео је меч. Први је на сервису Новак Ђоковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво