Читај ми!

Ђоковић против Голубјева у првом колу Вимблдона

Новак Ђоковић у првом колу Вимблдона игра против Казахстанца Андреја Голубјева. Ђоковић би у осмини финала могао да игра против Жоа Вилфреда Тсонге из Француске, а у четвртфиналу против Чеха Томаша Бердиха. Душан Лајовић у првом колу игра против Гиљерма Гарсије Лопеса из Шпаније. Јелена Јанковић стартује против Естонке Каје Канепи, док ће Ана Ивановић играти против Италијанке Франческе Скјавоне.

Српски тенисер Новак Ђоковић играће у првом колу трећег гренд слем турнира, Вимблдона, против Казахстанца Андреја Голубјева, одлучено је данас жребом у Лондону.

Први носилац на турниру Ђоковић ће трећи пут у каријери играти са 55. тенисером света Голубјевом, а до сада је остварио обе победе. Меч се игра у понедељак, првог дана такмичења.

Ђоковић је у истој страни жреба са актуелним шампионом Вимблдона, Британцем Ендијем Маријем, који у првом колу игра против Белгијанца Давида Гофина.

Српски тенисер би у осмини финала могао да игра против Жоа Вилфреда Тсонге из Француске, а у четвртфиналу против Чеха Томаша Бердиха.

Душан Лајовић, 84. тенисер света, у првом колу игра против Гиљерма Гарсије Лопеса из Шпаније, 31. играча на АТП листи, и то ће бити њихов први дуел.

Први тенисер света, Шпанац Рафаел Надал, у уторак почиње такмичење дуелом против Словака Мартина Клижана, а седмоструки освајач Вимблдона, Швајцарац Роџер Федерер, игра против Паола Лоренција из Италије.

Швајцарски тенисер Станислас Вавринка у првом колу играће против Португалца Жоаоа Сосе.

Када је реч о женској конкуренцији, српска тенисерка Јелена Јанковић играће у првом колу против Естонке Каје Канепи, док ће Ана Ивановић играти против Италијанке Франческе Скјавоне.

Јанковићева, седма тенисерка света седми ће пут у каријери играти против Канепијеве, а до сада су обе оствариле по три победе.

Ивановићева, 11. на ВТА листи, до сада је пет пута играла против 77. тенисерке света Скјавоне и остварила свих пет победа.

Јанковићева и Ивановићева би могле да се састану у четвртом колу. 

Прва тенисерка света, Американка Серена Вилијамс, у првом колу игра против Ане Татишвили која од ове године игра за САД.

Вилијамсова се налази у истом делу жреба као и Рускиња Марија Шарапова, која такмичење почиње против домаће тенисерке Саманте Мари, која је добила специјалну позивницу организатора.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво