Читај ми!

Ђоковић први носилац на Вимблдону

Новак Ђоковић постављен за првог носиоца на Отвореном првенству Енглеске, саопштили су организатори. Рафа Надал други, Енди Мари трећи испред Роџера Федерера и Станисласа Вавринке. Код жена Серена Вилијамс први, док су Јелена Јанковић и Ана Ивановић седми односно 11. носилац.

Најбоље рангирани српски тенисер Новак Ђоковић постављен је за првог носиоца на трећем гренд слему сезоне, Отвореном првенству Енглеске, саопштили су организатори.

Одређивање носилаца на гренд слемовима не врши се само на основу АТП листе, већ и по формули и резултатима играча на трави.

Формула по којој се добијају носиоци за Вимблдон - користи се АТП листа од недеље пре Вимблдона, бодови на трави у последњих годину дана, као и 75 одсто бодова најбољег турнира на тој подлози током претходне године.

Захваљујући тој формули, Ђоковић је постављен за првог носиоца, испред првог тенисера света Рафаела Надала.

Из истих разлога, Британац Енди Мари постављен је за трећег носиоца, иако је пети тенисер на АТП листи.

Он је постављен испред Швајцараца Роџера Федерера и Станисласа Вавринке.

С друге стране, код жена није било померања. За првог носиоца постављена је Американка Серена Вилијамс, а друга је Ли На из Кине.

Српске тенисерке Јелена Јанковић и Ана Ивановић постављене су за седмог односно 11. носиоца.

Вимблдон се игра од 23. јуна до 6. јула.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво