Читај ми!

Ивановићева освојила турнир у Бирмингему

Ана Ивановић освојила турнир у Бирмингему, пошто је била боља од Чехиње Барбаре Захлавове-Стрицове са 2:0 (6:3, 6:1). Титулом сам изградила толико потребно самопоуздање, рекла је Ивановићева након меча.

Српска тенисерка Ана Ивановић освојила је турнир у Бирмингему, пошто је у финалу победила Чехињу Барбару Захлавову-Стрицову са 2:0, по сетовима 6:3 и 6:1.

Ивановићева је у њиховом трећем међусобном дуелу дошла до исто толико победа после сат и 17 минута игре.

Српској тенисерки је ово 14. трофеј у каријери, а први на травнатој подлози.

Ивановићева, која је била први носилац на турниру у Бирмингему, лоше је почела меч, дозволила је Чехињи да јој одузме сервис, али је већ у наредном гему одмах узвратила брејком.

Наредни сервис гем добила је српска тенисерка без већих проблема, а потом је Ивановићева агресивном игром дошла до ново брејка и предности од 3:1.

У наставку сета 13. играчица на ВТА ранг листи је без већих проблема чувала своје сервисе, па је тако дошла до предности од 1:0 у сетовима.

Стрицова, 62. тенисерка на ВТА ранг листи, у другом сету је освојила први сервис гем, али је потом Ивановићева везала пет гемова уз два брејка.

У седмом гему другог сета Ивановићева је на сервис Чехиње имала две везане меч лопте, али их је Стрицова спасила захваљујући добрим сервисима.

Наредни гем српска тенисерка је добила без изгубљеног поена и тако дошла до треће титуле у сезони.

Ивановићева је имала 69 одсто убаченог првог сервиса од чега је добила 72 процената.

"Ово је заиста била изванредна припрема за Вимблдон, јер сам титулом изградила толико потребно самопоуздање", рекла је Ивановићева.

Она је истакла да је изузетно срећна што је освојила прву титулу у каријери на трави и да је  "почаствована што је ушла у друштво познатих тениских имена која су освајала Бирмингем".

Српска тенисерка је нагласила да заслуге за овај трофеј припадају свима онима који су "иза завесе".

"Ту пре свега мислим на тренера који одлично ради свој посао", рекла је Ивановић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво