Читај ми!

Ана без проблема до трећег кола

Без икаквих потешкоћа, Ана Ивановић је савладала Украјинку Елину Свитолину са 2:0(7:5, 6:2) и пласирала се у треће коло Ролан Гароса. У борби за осмину финала, Ана игра против Луси Сафарове.

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у треће коло грен слем турнира на Ролан Гаросу савладавши Украјинку Елину Свитолину са 2:0 у сетовима - 7:5, 6:2.

Ивановићева је без већих проблема срушила другу препреку у Паризу, а добром игром најавила је да би могла да се укључи у борбу за завршницу турнира.

Сигурним сервисом и много снажнијим и прецизнијим ударцима постепено је сламала отпор 33. тенисерке света, а посебно охрабрење је чињеница да је играла са много самопоуздања.

Много узбудљивија борба вођена је у првом сету, где је виђено чак седам брејкова. Украјинка је запретила да би могла до изненађења, међутим, Српкиња је стабилизовала игру и у другом сету сасвим преузела иницијативу.

Тријумф је најављен у другом гему, када је Ивановићева одузела сервис противници, а потом је рутински сачувала предност за четврту победу над Свитолином у исто толико међусобних окршаја.

У борби за осмину финала српској тенисерки предстоји тежи задатак, а игра против Чехиње Луси Сафарове, која је надиграла Аустралијанку Кејси Делаква у три сета - 6:1, 5:7, 6:3.

Сафарова тренутно заузима 24. место на ВТА листи, има бољи међусобни скор са Ивановићевом и води са 4:2.

Раније данас пласман у треће коло изборила је и Јелена Јанковић савладавши Јапанку Куруми Нару са 7:5, 6:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије